Αποθεωτικά τα σχόλια για το φινάλε των Παγιδευμένων αλλά το μήνυμα Λεβεντογιάννη προκάλεσε απορίες

Κατερίνα Μπούσιου
Αποθεωτικά τα σχόλια για το φινάλε των Παγιδευμένων αλλά το μήνυμα Λεβεντογιάννη προκάλεσε απορίες

Με τις κόρη της Άννας και του Δημήτρη, αλλά και του αδικοχαμένου Σταύρου και της Αγγελικής έκαναν χαρούμενο φινάλε οι Παγιδευμένοι. 

Η σειρά Παγιδευμένοι έριξε αυλαία μετά από 2 χρόνια με ένα άκρως συγκινητικό επεισόδιο, όπου ο «Εισαγγελέας της καρδιάς μας» όπως τον αποκαλούσαν στο Χ εμφανίστηκε ξανά ζωντανός για να ζήσει με την Άννα της δικής του καρδιάς. Το φινάλε είχε κεντρικά πρόσωπα τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη και την Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ.

Και μία απίστευτη έκπληξη από τον μέχρι χθες μοχθηρό Αλέκο Χατζή που υποδύθηκε μοναδικά ο Στάθης Σταμουλακάτος. Το #Pagidevmenoi ήταν Νο1 trend χθες το βράδυ στο Χ.

trends.jpg

Το Μαρκετάκι και το reunion Αλέκου - Υβόννης

Περιμέναμε φυσικά στο τέλος της σειράς Παγιδευμένοι να έχουμε τη δικαίωση και να συλληφθεί τόσο ο εισαγγελέας Καρέλης όσο και ο Ιάσονας, για τη «δολοφονία» του Δημήτρη Μαρκέτου. Τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο μέχρι χθες μοχθηρός και αδίστακτος δικηγόρος Αλέκος Χατζής, που υποδύθηκε ανεπανάληπτα για δύο χρόνια ο Στάθης Σταμουλακάτος.

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης θα γίνει πατέρας αλλά μία συγγνώμη δεν αρκεί στο φινάλε των Παγιδευμένων

Έγινε μία πλήρη ανατροπή του ρόλου του στα τελευταία επεισόδια και βρήκε μάλιστα και όλα τα στοιχεία για να κλείσει η υπόθεση, βοηθώντας την Άννα. Το αποκορύφωμα είναι ότι έγινε ξανά ζευγάρι με την Υβόννη. «Δόξα στον Χατζή» έγραψαν στο Χ.

Σταδιακά περάσαμε και σε άλλες εκπλήξεις. Με τη μεγαλύτερη εκείνη όταν η Άννα μέσα στον σπαραγμό της για τη δολοφονία του Δημήτρη της, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι είναι έγκυος. Το «Μαρκετάκι έρχεται» έγραψαν οι φανς της σειράς. Και ενώ η υπόθεση έκλεινε σιγά - σιγά με τους ενόχους στη φυλακή, έγινε η μεγάλη αποκάλυψη. Ο Δημήτρης εμφανίστηκε στην έκπληκτη Άννα, όταν εκείνη βρέθηκε για λίγο δίπλα στη θάλασσα. Ήταν ένα κόλπο του Ανδρέα που τα ήξερε όλα από την αρχή για να ξανασμίξει το ζευγάρι.

https://www.instagram.com/reel/C870o4JvIM8/

Και ενώ αρχικά η Άννα έκλαιγε που είναι ζωντανός, στη συνέχεια του θύμωσε που την άφησε να περάσει αυτή την περιπέτεια. Εκείνος βέβαια της εξήγησε πως ήταν απαραίτητο, αφενός για να σωθεί η κόρη του Καρέλλη και να κάνει την εγχείρηση, αφετέρου για να μην κινδυνέψει εκείνη και η οικογένειά του. Έπρεπε το κόλπο με τον θάνατό του να γίνει πιστευτό.

Η επανένωση του ζευγαριού έφερε διθυραμβικά σχόλια. Και μία εύλογη απορία για το πόσο γρήγορα ανάρρωσε από τον πυροβολισμό του ο εισαγγελέας. Στην τηλεόραση όλα γίνονται γρήγορα. Και λάθη επίσης.

Το επεισόδιο έκλεισε με τη γέννηση της κόρης τους και ένα οικογενειακό και φιλικό reunion με όλους τους ηθοποιούς της σειράς. Εκεί είδαμε και την Αγγελική που πλέον έχει μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του Σταύρου, να είναι μαζί με το μωρό τους. Το κοινό ξαναθυμήθηκε την απώλεια ενός άλλου αγαπημένου χαρακτήρα της σειράς, που υποδύθηκε ο Κίμων Κουρής.

stavros.jpg

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω για το πόσο πετυχημένος ήταν ο συνδυασμός του πρωταγωνιστικού ζευγαριού σε αυτή τη σειρά, της Μάρθας Λαμπίρη Φεντόρουφ και του Μιχάλη Λεβεντογιάννη. Ειδικά η επιλογή της πρώτης, στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο, ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Η ίδια έδωσε πνοή σε έναν πολύ δύσκολο υποκριτικά, χαρακτήρα.

Το κοινό έχει ήδη εκφράσει τις αντιδράσεις του, γιατί η σειρά δεν θα συνεχιστεί με τρίτο κύκλο, όπως στο αντίστοιχο Yargi στην Τουρκία. Αλλά οι διαφορές μεταξύ ηθοποιών και παραγωγής είχαν δημιουργήσει ένα πολύ τεταμένο κλίμα και η συνέχιση της συνεργασίας ήταν ανέφικτη. Το είχε εξηγήσει με μεγάλη στεναχώρια και ο Πέτρος Λαγούτης, στην πρόσφατη συνέντευξή του στη Ναταλία Γερμανού.

Ο Πέτρος Λαγούτης είπε πως στα 25 χρόνια που δουλεύει πρώτη φορά συνάντησε τέτοιες καταστάσεις

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης λίγα λεπτά μετά το τέλος του επεισοδίου, ανάρτησε ένα story για να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του και τα μέλη της παραγωγής. Και όπως έγραψε: «Δύο σεζόν μόλις ολοκληρώθηκαν. Είναι πολλοί αυτοί που βοήθησαν στο να γίνει αυτή η σειρά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνταξιδιώτες μου σε αυτό το υπέροχο ταξίδι - σκηνοθέτες, συνεργεία, ηθοποιούς αλλά κυρίως εσάς για την αγάπη με την οποία αγκαλιάσατε τους «Παγιδευμένους». Καλό καλοκαίρι σε όλους και στο επανιδείν».

pagidevmenoi_leventogiannis.jfif

Η τελευταία του φράση με το «Και στο επανιδείν» προκάλεσε απορίες. Υπάρχει έντονη φημολογία για τη συνέχιση της σειράς σε άλλο κανάλι. Υπήρχε και στο παρελθόν τηλεοπτικός παραγωγός που είχε πει ανεπίσημα σε δημοσιογράφους ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει τα δικαιώματα του τρίτου κύκλου. Επειδή ήμουν παρών σε αυτό, σε όλους μας είχε προξενήσει μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανόν, για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί τα αποκλειστικά δικαιώματα ανήκουν στον ΑΝΤ1 και δεύτερον είναι πολύ δύσκολο να ξαναγαπηθεί αυτή η σειρά με άλλο καστ. Θα είναι σαν μία άλλη σειρά. Δεν θα υπάρχει συνοχή.

Για όσους πάντως θα ήθελαν να μάθουν πως συνεχίζεται η ιστορία του ζευγαριού, μπορούν κάλλιστα να δουν τον τρίτο κύκλο του Yargi.