Η συνήθεια του να τρως στο κρεβάτι ίσως να μην είναι καθόλου καλή ιδέα

Η συνήθεια του να τρως στο κρεβάτι ίσως να μην είναι καθόλου καλή ιδέα
Pexels

Η κοινή αυτή συνήθεια μπορεί να προσκαλέσει μια σειρά από ανεπιθύμητους επισκέπτες και παράλληλα να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σου με περισσότερους από έναν τρόπους.

Το πρωινό στο κρεβάτι ή ένα περιστασιακό σνακ αργά το βράδυ μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά ένας ειδικός στον ύπνο προειδοποιεί, αποκαλύπτει τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους το φαγητό στο κρεβάτι πρέπει να αποφεύγεται.

Σε άρθρο που διαβάζουμε στη Mirror προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι 1 στους 7 Βρετανούς τρώει το φαγητό του στο κρεβάτι, αλλά οι ειδικοί ύπνου στην MattressNextDay προειδοποιούν τώρα ότι αυτή η κοινή συνήθεια μπορεί να προσκαλέσει μια σειρά από ανεπιθύμητους επισκέπτες και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σου με περισσότερους από έναν τρόπους.

Ιδού τα τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν «ζωντανά όνειρα» (και δεν είναι μόνα αυτά που νομίζεις)

Ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα του φαγητού στο κρεβάτι μπορεί να οδηγήσει στην είσοδο εντόμων στο δωμάτιό σου, με τους ειδικούς να λένε: «Ξέρουμε ότι μπορεί να είναι δελεαστικό να κουρνιάσεις στο κρεβάτι και να παρακολουθήσεις τις τελευταίες προσφορές του Netflix με την καλύτερη πίτσα.

Ωστόσο, τα κουτιά πίτσας, τα υπολείμματα κοτόπουλου και όλα αυτά μπορούν να προσελκύσουν μύγες, μυρμήγκια, ακόμη και κατσαρίδες.

Δεν είναι μόνο η ενόχληση των ψίχουλων, είναι ένας πιθανός κίνδυνος για την υγεία. Το Pseudomonas aeruginosa, ένα επιβλαβές βακτήριο που συχνά βρίσκεται στις κατσαρίδες και τα περιττώματά τους, μπορεί να καταλήξει ακόμη και στις πιτζάμες ή τα ρούχα σου. Φαντάσου να το μεταφέρεις αυτό στο κρεβάτι σου!

Το ρόφημα που πίνουν στις «μπλε ζώνες» και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ζήσουμε μέχρι τα 100

Αυτό το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη, και οι λοιμώξεις μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω της φυσικής αντοχής του Pseudomonas Aeruginosa στα αντιβιοτικά. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείς τον χώρο ύπνου σου απαλλαγμένο από υπολείμματα τροφών».

Αν πρέπει να φας στο κρεβάτι, η Δρ Deborah Lee προσθέτει: «Ενώ συνιστάται να αλλάζεις τα κλινοσκεπάσματά σου μία φορά την εβδομάδα, αν τρως στο κρεβάτι, αυτό θα πρέπει να αυξηθεί σε δύο φορές την εβδομάδα, για να αποφύγεις αυτά τα ενοχλητικά ζωύφια».

Και δεν είναι μόνο τα έντομα για τα οποία μπορεί να χρειαστεί να ανησυχείς, το φαγητό στο κρεβάτι έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου σου και στο πεπτικό σου σύστημα.

Το φαγητό ενώ είσαι ξαπλωμένος μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, φούσκωμα ή ακόμα και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εμποδίζοντας τη φυσική ροή της πέψης σου. Για να μειώσεις τις πιθανότητες γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, οι ειδικοί προτείνουν να τρως τουλάχιστον τρεις ώρες πριν πας για ύπνο.

Ένα τρίτο ζήτημα που μπορεί να προκύψει όταν τρως στο κρεβάτι σου είναι η διαταραχή των φυσικών σημάτων του σώματός σου για ύπνο. Ο εγκέφαλός σου πρέπει να αναγνωρίζει την κρεβατοκάμαρα ως χώρο ξεκούρασης, όχι ως μέρος για φαγητό, διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκοιμηθείς.

Διατηρώντας την κρεβατοκάμαρά σου ως έναν αποκλειστικό χώρο για ύπνο, δημιουργείς ένα ισχυρότερο, πιο συνεπές σήμα ότι είναι ώρα για ξεκούραση, βοηθώντας το σώμα σου να χαλαρώσει πιο αποτελεσματικά.

pexels-iamngakaneka-3575143.jpg