Η ομοιότητα της Δώρας Χρυσικού με την αδελφή της Μαρία και η συγκινητική ανάρτηση για το «δώρο» ζωής

Κατερίνα Μπούσιου
Η ομοιότητα της Δώρας Χρυσικού με την αδελφή της Μαρία και η συγκινητική ανάρτηση για το «δώρο» ζωής

Ποια είναι η Μαρία Ζυγουροπούλου και πώς η γέννηση του ανιψιού της Δώρας Χρυσικού συνδέεται με την πιο καθοριστική στιγμή της ζωής της, όταν νόσησε από καρκίνο. 

Η Δώρα Χρυσικού έχει απόλυτη διαφορά ως προσωπικότητα με τον τηλεοπτικό της ρόλο ως Αρετή στη Γη της ελιάς. Αλλά υποδύεται έναν χαρακτήρα που έχει αφήσει το στίγμα του στην 3χρονη παρουσία της στη Γη της ελιάς και το ίδιο σκοπεύει να συμβεί και στην επόμενη από τον Σεπτέμβριο. Εκτός από το ταλέντο της η ηθοποιός πάντα μας συγκινεί με την προσωπικότητά της και τα πολύ ωραία μηνύματα που κάθε φορά έχουν τα λόγια της.

Αυτή τη φορά, ο μόλις ενός έτους Νίκος της και λατρεμένος της ανιψιός, έδωσε την αφορμή για να μας κάνει μία πολύ ωραία υπενθύμιση περί ζωής. Αλλά και μία δεύτερη αφορμή για να γνωρίσουμε την αδελφή της Μαρία.

https://www.instagram.com/p/CsOIH2GIPuu/

«Νιώθω τυχερή, ρουφάω την κάθε στιγμή»

Η ηθοποιός ήδη βρίσκεται σε mood διακοπών καθώς τα γυρίσματα στη Γη της ελιάς θα συνεχιστούν πλέον από τα τέλη Αυγούστου. Ως Αρετή, πάλι θα μας εκπλήξει, καθώς σεναριακά έχουμε μείνει στο σημείο, όπου ετοιμάζεται να αποδεχτεί την πρόταση για να γίνει παρουσιάστρια σε εκπομπή. Μέχρι να δούμε τις νέες τραγελαφικές καταστάσεις της ως ρόλος, η Δώρα Χρυσικού μας σύστησε με χαρά, το νέο μέλος της οικογένειάς τους, τον μόλις ενός έτους, ανιψιό της Νίκο.

3 νέα ζευγάρια στη Γη της ελιάς και ένα νέο σπίτι για τον Νίκο Γαλανό - Οι αλλαγές της 4ης σεζόν

Δεν γνωρίζαμε μέχρι να διαβάσουμε την ανάρτησή της, πως η δική του γέννηση συνδέεται με μία σημαντική περίοδο της ζωής της, που είχε φόβο, αλλά και ελπίδα στο τέλος: «Και αυτό δεν είναι ένα ακόμα καλοκαιρινό πόστ. Πέρυσι τέτοια εποχή περίμενα τη γέννηση του ανηψιού μου, με λαχτάρα και μεγάλη ανυπομονησία. Πέρυσι τέτοια εποχή περίμενα και τα αποτελέσματα από το pet-scan και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι πως αν δεν ήταν καλά , δεν θα μπορούσα να ταξιδέψω στο Λονδίνο για τη γέννηση του. Κι όμως ταξίδεψα και είδα το θαύμα της γέννησης ενός μοναδικού πλάσματος. Ο ερχομός του Nico μας, που σε λίγες μέρες γίνεται ενός, γέμισε τις ζωές μας με ασύλληπτη χαρά και ευγνωμοσύνη , και το μεγάλωμα του είναι ακόμα μια τρανή απόδειξη του χρόνου που περνάει. Άλλοτε γλυκά μα συχνά αδυσώπητα. Του χρόνου που μετριέται σε χρόνους, μήνες, μέρες, ακόμα και λεπτό. Πέρυσι τέτοια εποχή οι 3 μέρες που περίμενα αποτελέσματα ήταν ίσως οι πιο επώδυνες της ζωής μου, χτυπούσε το τηλέφωνο και πεταγόμουν από τον φόβο και την αγωνία για το τι θα ακούσω. Σήμερα, κοιτώ αυτή την φωτογραφία με την αδερφή μου και τον γιό της, και νιώθω όχι μόνο τυχερή που κατάφερα να δω τον ερχομό αυτού του ανθρώπου στη ζωή, αλλά και που μπορώ να γεύομαι κάθε στιγμή , που θυμάμαι και ρουφάω κάθε μικρή στιγμή. Αναλογίζομαι τα όσα πάλεψα και παλεύω, όσα ονειρεύτηκα και γίνονται πραγματικότητα, τους ανθρώπους που κέρδισα, τη ζωή που ζώ και που ποτέ μα ποτέ πια δεν θα θεωρήσω δεδομένη. Τον φόβο που έχει γίνει κομμάτι απο τη σάρκα μου και την αγωνία που κάπως την έχω παντρευτεί αλλά οι στιγμές γλυκαίνουν όταν είσαι με όσους αγαπάς».

https://www.instagram.com/p/C9z90h3oZej/

Για την αδελφή της και τους γονείς της, η Δώρα Χρυσικού είχε μιλήσει στο παρελθόν σε συνέντευξή της στην εκμπομπή και μας είχε εξηγήσει την ιδιαίτερη σχέση τους: «Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν πολύ μικρή, αλλά ούτε καν κατάλαβα το διαζύγιο, γιατί δεν βάλανε τη δική τους πρίκαρα, πάνω από το δικό μου καλό. Τώρα που μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι υπήρχε πόνος και απογοήτευση, ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ εύκολο. Αυτό όμως που πέρασε σε μένα, είναι ότι είχα δύο γονείς που ζούσαν σε διαφορετικά σπίτια, με αγαπούσαν πολύ και μπόρσαν να δομήσουν στον χρόνο μία εξαιρετική σχέση, τόσο πολύ που ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή με το όνομα της μητέρας μου στα χείλη. Η μητέρα μου ξαναπαντρεύτηκε, έχω αποκτήσει μία αδελφή από τον δεύτερο γάμο της. Είμαστε αυτό που λέμε Σουηδία».

Η Δώρα Χρυσικού γιόρτασε τρία χρόνια νικών κόντρα στον καρκίνο με ένα μήνυμα- γροθιά στο στομάχι

Η Μαρία Ζυγουροπούλου και αδελφή της ηθοποιού ζει στην Αγγλία, πτυχιούχος στη Μικροβιολογία και εξαιρετική επιστήμων. Από τη φωτογραφία που υπάρχει στο βιογραφικό της, διακρίνεις και την ομοιότητά τους.

zygouropoulou.png

Όταν ένα χρόνο πριν γεννήθηκε ο μικρός Νίκος, οι δύο αδελφές δέθηκαν ακόμη περισσότερο. Το «μαρτυρά» και η φωτογραφία από εκείνη την ανάρτηση που είχε κάνει η Δώρα Χρυσικού: «Η γέννηση ενός ανθρώπου είναι μια συγκλονιστική στιγμή. Η τελειότητα της φύσης, και το ανθρώπινο σώμα που δημιουργούν αυτό το θαύμα. Σήμερα έγινα θεία, από τη μονάκριβη αδερφή μου. Ο Nico μας γεννήθηκε μέσα σε αγάπη και φροντίδα, είναι ένα τυχερό παιδί. Καλωσόρισες αγάπη μου στη ζωή, που δεν είναι πάντα εύκολη αλλά παραμένει θαύμα».

https://www.instagram.com/p/CvNiRuiLtp6/