Ο Τιμωρός: Το πρώτο τρέιλερ με νέο look του Δημήτρη Λάλου και οι πρώτες αντιδράσεις

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Τιμωρός: Το πρώτο τρέιλερ με νέο look του Δημήτρη Λάλου και οι πρώτες αντιδράσεις

Το δίκιο και το δίκαιο. Ο Τιμωρός Δημήτρης Λάλος όπως δεν τον έχεις ξαναδεί και η πρώτη σύγκρουση με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.  

Με το πρώτο και ομολογουμένως εντυπωσιακό τρέιλερ της σειράς Ο Τιμωρός, ο Δημήτρης Λάλος μας συστήθηκε πιο ουσιαστικά στον νέο του ρόλο. Ως εκδικητής και αναζητώντας το δίκαιο ή το δίκιο του. Και τα δύο έχουν τη σημασία τους. Στην κινηματογραφική προσέγγιση του promo, όσοι το είδαν συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες απορίες: Μιλάμε για μεταφορά της τουρκικής σειράς Ezel; Και πόσο μοιάζει το τρέιλερ με ένα άλλο video clip, γνωστού Γάλλου τραγουδιστή και σκηνοθέτη;

Πάντως οι φανς του ηθοποιού στάθηκαν και στην αλλαγή στο look του Δημήτρη Λάλου, γιατί τον είχαν -μέχρι πρόσφατα - συνηθίσει ως Μαθιό.

https://www.instagram.com/reel/C9uhYFWNUzM/

Οι συγκρίσεις και οι πρώτες εικόνες της σύγκρουσης Λάλου - Παπασπηλιόπουλου

Επειδή και εγώ όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι αλλά και τηλεθεατές, είχαμε την ίδια απορία, αν μιλάμε για μεταφορά της πασίγνωστης και πετυχημένης τουρκικής σειράς Ezel, μας έχει διευκρινιστεί από τον Alpha πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει με τη σειρά Ο Τιμωρός. Πρόκειται για μία νέα, σύγχρονη σειρά, που σημαίνει τη δημιουργία εξαρχής ενός νέου σεναρίου. Το οποίο ωστόσο είναι επηρεασμένο από το κλασσικό έργο του Αλέξανδρου Δούμα, για τη ζωή του Κόντε Μόντε Κρίστο, (ή Μοντεχρήστος όπως επίσης αναφέρεται). Από το ίδιο βιβλίο όμως, είναι επηρεασμένη και η τουρκική σειρά. Θα μου πεις και από την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας έχουν επηρεαστεί επίσης σειρές, αλλά δεν είναι ίδιες.

Η Μαρίνα Καλογήρου είναι το πρόσωπο που όλοι θέλουν στον Τιμωρό - Ο έρωτας με Λάλο - Παπασπηλιόπουλο

Ο κορμός είναι μόνο σε αρκετά σημεία πανομοιότυπος. Ένας νέος πέφτει θύμα πλεκτάνης από τον καλύτερο του φίλο, φυλακίζεται άδικα και όταν βγαίνει από τη φυλακή, έχοντας αποκτήσει μάλιστα και περιουσία, αλλάζει το πρόσωπό του και επιστρέφει σε εκείνους που του κατέστρεψαν τη ζωή για να τιμωρήσει και να εκδικηθεί. Μία γυναίκα και ένας φλογερός έρωτας, συνδέει τους δύο φίλους. Στην προκειμένη περίπτωση τιμωρός είναι ο Δημήτρης Λάλος, ο προδότης - φίλος είναι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η γυναίκα ανάμεσά τους είναι η Μαρίνα Καλογήρου.

Μετά το teaser με έναν λύκο που είχε κυκλοφορήσει αρχικά, χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο ολοκληρωμένο τρέιλερ. Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μπέκου και μουσική Νίκου Τερζή. Αισθητικά πολύ προσεγμένο και εντελώς διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα για τις νέες σειρές της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν. Αν και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη τα τρέιλερ για αρκετές της prime time ζώνης. Ο λύκος είχε πάλι την τιμητική του.

Ο Δημήτρης Λάλος στην ανάρτησή του δημοσιεύοντας και εκείνος εκτός από τον Alpha, το τρέιλερ στο προφίλ του στο Instagram, δήλωσε ευλογημένος. Αυτή η λέξη δείχνει παράλληλα και έναν ενθουσιασμό για τη νέα του δουλειά.

https://www.instagram.com/reel/C-M5k0lIEfG/

Οι φανς του και οι χρήστες των social media, αφενός εντυπωσιάστηκαν, αφετέρου του ευχήθηκαν καλή επιτυχία και παρατήρησαν την αλλαγή στο look του για τις ανάγκες του νέου του ρόλου. Αναμενόμενο. Αρκετοί είχαν ξανά την απορία για τον Ezel, αλλά υπήρξαν κάποιοι που έκαναν μία σημαντική επισήμανση, καθώς το τρέιλερ μοιάζει με εκείνο του Γάλλου τραγουδιστή και σκηνοθέτη Woodkid (Yoann Lemoine) στο Iron. 13 χρόνια πριν. Στις βασικές δομές της οπτικής απεικόνισης.

Αξίζει να δεις τις ομοιότητες στην αισθητική προσέγγιση, στο ασπρόμαυρο και τη στουντιακή κίνηση, μόνο που είναι δύο εντελώς διαφορετικές ιστορίες. Στο τρέιλερ του Τιμωρού έτσι όπως απεικονίζεται, βλέπουμε τους βασικούς πρωταγωνιστές σα να μας δίνουν κομμάτια της ιστορίας, έτσι όπως ο καθένας ψυχικά τα αντιμετωπίζει: «Ένας άντρας και η ζωή του σε άσπρο μαύρο καρέ. Κυνηγός και κυνηγημένος. Εκδικητής και πάσχων. Με τη δύναμη του δικαίου αλλά και το τραύμα της προδοσίας. Με την σφραγίδα του έρωτα και τη ρωγμή της απώλειάς του. Αρχικά, σώμα όρθιο, πετρωμένο. Στο τέλος ξαπλωμένο σε μια απότομη διαδικασία αφύπνισης. Ποιος κρύβεται πίσω από την πλεκτάνη της ζωής του; Το σεντόνι του χρόνου πέφτοντας, ποιους θα αποκαλύψει για ενόχους;», όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της σειράς.

Αν με ρωτάς, θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει, αλλά δεν μας «χάλασε» η προσέγγιση. Είναι σημαντικό να είναι η σειρά αξιόλογη αλλά και το περιτύλιγμά της εξίσου αξιόλογο.

https://www.instagram.com/p/6hGH6-mMqL/

Ωστόσο όλα θα κριθούν στα πρώτα επεισόδια και εκ του αποτελέσματος. Η σειρά δείχνει να έχει υψηλές προδιαγραφές και το κοινό έχει ως γνωστόν πάντα υψηλές προσδοκίες.