Ο Αντρέας Γεωργίου αποκάλυψε το θλιβερό τέλος του Famagusta: Η απάντηση για το μπλόκο στο Netflix

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Αντρέας Γεωργίου αποκάλυψε το θλιβερό τέλος του Famagusta: Η απάντηση για το μπλόκο στο Netflix

«Δεν ξεχνώ» λένε οι Κύπριοι τηλεθεατές αλλά τι θα συμβεί τελικά μετά τη νέα ανακοίνωση από την τουρκική κυβέρνηση με τη μετάδοση του Famagusta στο Netflix; 

Αντί για ταξίδι του μέλιτος με τη Σιμώνη, ο νιόπαντρος Αντρέας Γεωργίου έκανε αυτές τις ημέρες τα γυρίσματα για το φινάλε του Famagusta. Η σειρά που προκαλεί ακόμη τις αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης και κινδυνεύει με «μπλόκο» μετάδοσης στο Netflix, ολοκληρώνεται με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο. Το video με το «It's a wrap» της τελευταίας σκηνής, μας έδωσε ένα αποκαλυπτικό spoiler.

Αλλά και ο ίδιος ο Αντρέας Γεωργίου έδωσε με τον τρόπο του, ηχηρή απάντηση στις αντιδράσεις, για την πρώτη τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε για την τουρκική εισβολή και το δράμα των θανόντων και αγνοούμενων Κυπρίων.

Η κηδεία και το φινάλε που κανείς δεν περίμενε

Η ιστορία του Famagusta που υλοποίησε ο Αντρέας Γεωργίου με τον συμπαραγωγό του Κούλλη Νικολάου και σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου, αποτελεί μία σειρά - πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι η μόνη που αναφέρεται εξ ολοκλήρου στην τουρκική εισβολή και σε αληθινές μαρτυρίες μέσω της μυθοπλασίας, θυμάτων του Αττίλα. Στο τρίτο κύκλο της σειράς με 8 επεισόδια που θα μεταδοθεί τον Οκτώβριο στο Mega, η κορύφωση θα γίνει στο φινάλε με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Δες και εδώ.

Το φινάλε του Famagusta: Πώς θα κλείσει η σειρά που προκάλεσε ακόμη και πολιτικές αντιδράσεις;

Αυτό το επεισόδιο ολοκληρώθηκε χθες και ο Αντρέας Γεωργίου, δημοσίευσε ένα μικρό video από το κλασσικό «It's a wrap». Είναι σαφέστατο το spoiler που μας έδωσε, καθώς όλοι οι πρωταγωνιστές είναι ντυμένοι στα μαύρα.

Όπως και όλα τα μέλη της οικογένειας Σέκερη, ενώ ο ίδιος, που είναι ως ρόλος ο Παύλος, έχει μείνει με τα κανονικά του ρούχα. Και δεν οφείλεται μόνο στο ότι είναι ο σκηνοθέτης και έπρεπε να συντονίσει το γύρισμα. Σαφέστατα, όλοι βρίσκονταν σε κηδεία, στη δική του, όπως αυτόματα κάνουμε έναν συνειρμό. Εδώ όμως θα έχουμε ανατροπή. Γιατί μπορεί το μαύρο χρώμα των πρωταγωνιστών να συνδυάζεται με τη γενικότερη κατάσταση μετά την τουρκική εισβολή.

https://www.instagram.com/reel/C_qjWsCsA_s/

Η Κοραλία Καράντη, χρίζεται αυτόματα ως το τραγικό πρόσωπο του τρίτου κύκλου. Ως μάνα βρήκε μετά από 50 χρόνια το αγνοούμενο παιδί της που χάθηκε την ημέρα της τουρκικής εισβολής και τώρα μαθαίνει την ασθένεια του άλλου της γιου. .

Το τελευταίο επεισόδιο, δεν θα έχει όμως μόνο το τέλος, της παράλληλης των μαρτυριών, ιστορίας. Θα έχει και ένα φινάλε που αφορά στους Κυπρίους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, ένα recap των μαρτυριών, την επανεμφάνιση της Δέσποινας Μπεμπεδέλη και το «Δεν ξεχνώ», το διαχρονικό ιστορικό μήνυμα των Κυπρίων.

Αυτό το «Δεν ξεχνώ», συνεχίζει να αναπαράγει τις τελευταίες ημέρες και ο Αντρέας Γεωργίου στα stories του στο Instagram και καλύτερη απάντηση από αυτή, στην προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να μην μεταδοθεί η σειρά από το Netflix, δεν υπάρχει.

georgiou_antidraseis.jpg

Το τι τελικά θα συμβεί θα το μάθουμε αυτές τις ημέρες και πριν τις 20 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι χρήστες του Netflix σε όλον τον κόσμο, θα έβλεπαν τους δύο πρώτους κύκλους του Famagusta.

Ο Πρόεδρος του τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Εμπουμπεκίρ Σαχίν, είχε κάνει μία ανάρτηση στο X, λέγοντας πως έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Netflix, ώστε η σειρά να προβληθεί μόνο στη χώρα παραγωγής του. Δηλαδή εν προκειμένω, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ωστόσο η διεθνής πλατφόρμα δεν το έχει επιβεβαιώσει. Προς το παρόν ενώ αναμένουμε τις εξελίξεις, οι Κύπριοι τηλεθεατές ζητούν να μην ισχύσει αυτή η λογοκρισία και η διακοπή, ενώ οι περισσότεροι δίνουν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα.