Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος λίγο πριν υποστεί εγκεφαλικό είχε ευχηθεί στον Κούγια να βγει νικητής

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε στείλει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στον συνάδελφό του Αλέξη Κούγια που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, λίγες μόνο ώρες πριν νοσηλευτεί και ο ίδιος.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο γνωστός ποινικολόγος και σύζυγος της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο -και πιο συγκεκριμένα στον Ερυθρό Σταυρό- με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι γιατροί έδωσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες στον 91χρονο δικηγόρο, ενώ ο ίδιος υποβάλλεται αυτή τη στιγμή στις απαραίτητες εξετάσεις.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του ο Αλέξης Κούγιας έχει πάντα στήριγμα τα δύο παιδιά του
Το μήνυμα συμπαράστασης στον Αλέξη Κούγια
Σαν σενάριο από ταινία ή μάλλον σαν τραγική ειρωνεία ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος λίγες ώρες πριν χρειαστεί να νοσηλευτεί και ο ίδιος για τη δική του ζωή -έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη- μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου είχε στείλει το δικό του μήνυμα στον συνάδελφό του, Αλέξη Κούγια, ο οποίος νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες σε κρίσιμη κατάσταση.
«Πολύ στεναχωρέθηκα. Συμπαρίσταμαι και εύχομαι να βγει νικητής», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Μιλώντας και στο Mega για τη μάχη που δίνει ο Αλέξης Κούγιας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανέφερε χαρακτηριστικά:
Έχω πάρα πολύ στεναχωρηθεί με την κατάσταση της υγείας του και εύχομαι να δώσει την μάχη και να κερδίσει τον αγώνα το οποίο κάνει.
Ο Αλέξης Κούγιας εδώ και 3 χρόνια έχει έρθει αντιμέτωπος δύο φορές με τον καρκίνο, την πρώτη φορά το 2022 όταν διαγνώσθηκε με όγκο στους λεμφαδένες και τώρα με τον καρκίνο του προστάτη.
Αν και ο ίδιος είχε πει πως η κατάστασή του είναι αντιμετωπίσιμη, μια σοβαρή μικροβιακή λοίμωξη έκανε απαραίτητη τη νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Φροντίδας του ιδιωτικού θεραπευτηρίου που βρίσκεται.
Το κενό της Ζωής Λάσκαρη
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υπήρξε παντρεμένος με τη Ζωή Λάσκαρη για 41 χρόνια, ενώ μαζί απέκτησαν και μια κόρη, την Αίθρα Λυκουρέζου.
Ο ίδιος βέβαια, έχει ακόμη δυο παιδιά, τον Ιάσονα και τη Μαρίνα, που απέκτησε από τον πρώτο του γάμο με την Αμερικανοβραζιλιάνα φωτογράφο, κοινωνιολόγο και πρώην φωτομοντέλο Αλίσια Κοριολάνο.
Το κενό που άφησε πίσω της η Ζωή Λάσκαρη όταν έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017, όπως έχει πει ο ίδιος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν μπορεί να καλυφθεί. Χαρακτηριστικά ο 91χρονος ποινικολόγος είχε πει το 2023 στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή «Τετ α τετ».
Μου λείπει η παρουσία της. Η παρουσία της Ζωής. 41 χρόνια ήμασταν μαζί, πολλά τα χρόνια. Περάσαμε και φουρτούνες και μπουνάτσες, στιγμές αξέχαστες, αλησμόνητες, δύσκολες. Πολλά. Η παρουσία της όμως, με κεφαλαίο Π, ήταν μοναδική. Και πολύ δυνατή. Έστω και σιωπηλή πολλές φορές. Συνεπώς αυτό δεν γεμίζει, δεν αντικαθίσταται, δεν αναπληρώνεται. Παραμένει το κενό. Απλώς συμφιλιώνεται κανείς με τον χρόνο με αυτό το κενό.
Τον Δεκέμβριο του 2024 ωστόσο, ο ίδιος καλεσμένος στο «Γηροκομείο» του Ηλία Ψινάκη, είχε μιλήσει για τη σχέση που είχαν με την ηθοποιό και για το πώς ο ίδιος της είχε παραδεχτεί τα «πλημμελήματα ή κακουργήματά» του.
«Κάναμε μια δεξίωση για να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια του γάμου μας. Εκεί, της έκανα μια έκπληξη, δεν το περίμενε. Κάποια στιγμή, μετά τα μεσάνυχτα, πήγα στην ορχήστρα, πήρα το μικρόφωνο και της είπα, “αγάπη μου, έχω διαπράξει αυτά τα πλημμελήματα ή και κακουργήματα. Το ομολογώ, ζητώ συγγνώμη”. Και η Ζωή, πράγματι, με τη γενναιοδωρία που τη διέκρινε, με συγχώρησε. Το γεγονός ότι μείναμε 41 χρόνια παντρεμένοι, μέχρι το τέλος, σημαίνει ότι υπήρχε κάτι πολύ πιο ισχυρό από όλα τα άλλα», είχε πει ο ίδιος.