Την περιουσία που θα πάρει ο πρίγκιπας Harry μόλις γίνει 40 την χρωστά στην προγιαγιά του

Πατούλια Κατερίνα
Την περιουσία που θα πάρει ο πρίγκιπας Harry μόλις γίνει 40 την χρωστά στην προγιαγιά του
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2024, ο πρίγκιπας Harry θα γίνει 40 ετών και η προγιαγιά του, είχε φροβντίσει να εξασφαλίσει το «μαύρο πρόβατο» του Παλατιού.

Ο πρίγκιπας Harry πρόκειται να λάβει μια τεράστια περιουσία ως δώρο για τα 40α γενέθλιά του αργότερα φέτος. Στις 15 Σεπτεμβρίου που ο πρίγκιπας για γίνει 40 ετών, η γιαγιά του Ελισάβετ, είχε εξασφαλίσει πως ο ατίθασος πρίγκιπας θα λάμβανε ένα ξεχωριστό δώρο γενεθλίων.

Ο Δούκας του Σάσεξ θα εξαργυρώσει πολλά εκατομμύρια για τα 40ά γενέθλιά του

Χάρη στις ρυθμίσεις της αείμνηστης προγιαγιάς του, ο πρίγκιπας Χάρι θα συγκεντρώσει περίπου 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Η αείμνηστη μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, ίδρυσε ένα καταπιστευματικό ταμείο 90 εκατομμυρίων δολαρίων για την οικογένειά της, το οποίο ανέφερε ότι ο δούκας του Sussex θα λάβει το μερίδιό του όταν κλείσει τα 40, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι θα πρέπει να πληρώσει φόρους για την κληρονομιά του. Σε αντίθεση με τη φορολογούμενη περιουσία που θα λάβει ο μικρός πρίγκιπας, ο αδερφός του William παρέλαβε από τον πατέρα του το απαλλασσόμενο από τους φόρους Δουκάτο της Κορνουάλης, γνωστό ως Duchy, όταν ο πατέρας του έγινε βασιλιάς και ήδη φέτος έλαβε το πρώτο μερίδιο από τα κέρδη του δουκάτου.

Ο William επωφελείται από τον τεράστιο πλούτο του Δουκάτου της Κορνουάλης, μια ιδιωτική περιουσία που χρηματοδοτεί τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητες του κληρονόμου του βασιλιά.

Σύμφωνα με την Mirror λοιπόν, είναι πιθανό ο Harry να πάρει από το ταμείο που είχε ιδρύσει η προγιαγιά του περισσότερα χρήματα:

«Ο Χάρι είναι πιθανό να λάβει κάτι παραπάνω από το μισό των 14 εκατομμυρίων λιρών που διατέθηκαν για τον αδελφό του» τονίζει η Mirror.

Με εκτιμώμενη τρέχουσα καθαρή αξία τα 60 εκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του Harry, η επερχόμενη κληρονομιά θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Παρά το γεγονός ότι έχουν στην κατοχή τους εκατομμύρια, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex έχουν τη χαμηλότερη καθαρή περιουσία σε σχέση με την βασιλική οικογένεια.

Μετά τον Harry πρωταγωνιστής σε ντοκιμαντέρ και ο William

Μετά την αποχώρησή τους το 2020 και παραίτησή τους από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε πρώτα στον Καναδά κι έπειτα στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Έκτοτε, έχουν δημιουργήσει πολλά πρότζεκτ συμπεριλαμβανομένου ενός πρωτότυπου ντοκιμαντέρ στο Netflix, της αυτοβιογραφίας Spare του πρίγκιπα Χάρι και του podcast 12 επεισοδίων της Meghan Markle, Archetypes.

Prince Harry Memoir 'Spare' Continues To Make Headlines Following Official Release