Σοκολατένιο κέικ – κόλαση χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη!
Ακολουθείς πιστά τη διατροφή σου αλλά θέλεις να δοκιμάσεις μια υγιεινή συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι.
Οι χουρμάδες, το λάδι καρύδας και η μαύρη σοκολάτα θα προσφέρουν μια φυσική γλύκα στο κέικ και δεν θα σου λείψει η ζάχαρη.
Υλικά για 8 άτομα- Προετοιμασία και εκτέλεση: 60 λεπτά
125 γραμμάρια ξηροί καρποί της επιλογής σου
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
50 γραμμάρια flakes καρύδας
50 γραμμάρια σκόνη κακάο
75 γραμμάρια λάδι καρύδας
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
100 γραμμάρια γάλα (καρύδας ή αμυγδάλου)
5 χουρμάδες
2 ώριμες κατεψυγμένες μπανάνες
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Πολτοποιείς τους καρπούς σε μορφή αλευριού, μόνο τα 50 γραμμάρια.
Ψιλοκόβεις τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα.
Ανακατεύεις το αλεύρι ξηρών καρπών, τους ψιλοκομμένους καρπούς, τις νιφάδες καρύδας, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο, το αλάτι και το μπέικιν σε μεγάλο μπολ.
Βάζεις στο μπλέντερ τους χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι και τις μπανάνες και τα πολτοποιείς.
Λιώνεις το λάδι καρύδας και το προσθέτεις στο μείγμα χουρμάδων – μπανάνας μαζί με τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτεις τα παραπάνω στο μείγμα στερεών υλικών και τοποθετείς σε ταψί ψησίματος 20 επί 25 εκατοστά.
Ψήνεις στους 170 βαθμούς κελσίου για 40-45 λεπτά και διακοσμείς με νιφάδες καρύδας ή ξηρούς καρπούς.
Διάβασε ακόμα: Σε αυτήν την σοκολατένια τούρτα δε γυρνάς εύκολα την πλάτη!