Το ψάρι...νοστιμίζει από το κεφάλι!
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μην πετάτε ποτέ τα κεφάλια των ψαριών είναι πολύτιμα!
Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αυθόρμητα, ή από άγνοια καθαρίζοντας ένα ψάρι για κάποια συνταγή, συχνά πετούν το κεφάλι ή και την ουρά ακόμα.
Τεράστιο λάθος! Ακόμα και αν είσαστε από αυτούς που αντιπαθούν (για λόγο που δεν θα καταλάβω ποτέ) το να δοκιμάζουν το εσωτερικό του κεφαλιού των ψαριών κρατήστε τα για άλλες χρήσεις.
Πέρα από την αυτονόητη οικονομία, ειδικά αν έχετε πληρώσει το ψάρι "χρυσό", τα κεφάλια, τα κόκαλα και οι ουρές των ψαριών γίνονται ιδανικό συμπλήρωμα για να νοστιμίζουν ακόμη περισσότερο οι ψαρόσουπές σας, αλλά ακόμη και αν τα βράσετε μόνα τους, το αποτέλεσμα θα είναι ένας νόστιμος ψαροζωμός, τον οποίο αποθηκεύετε στην κατάψυξη και τον χρησιμοποιείτε όποτε τον χρειαστείτε (σε μακαρονάδες θαλασσινών, ριζότι κλπ).