To κόλπο για να μην σας «κρεμάσει» η ζύμη και να πετύχετε την τέλεια πίτσα
Η τέλεια ζύμη για πίτσα πρέπει να είναι τραγανή αλλά ταυτόχρονα να μασιέται και εύκολα, όχι κρεμαστή και υγρή. Το κόλπο για να το πετύχετε αυτό είναι λίγο περίπλοκο, όχι όμως και δύσκολο. Το ψήσιμο της πίτσας είναι γενικότερα μια πρόκληση, καθώς οι άκρες ψήνονται γρήγορα, ενώ το κέντρο της ζύμης, που καλύπτεται από το γαρνίρισμα, θέλει περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα ανόμοιο ψήσιμο. Η λύση είναι η εξής: «Κάψτε» την ζύμη για να την σφίξετε, πριν την βάλετε στο φούρνο. Πώς γίνεται αυτό; Απλά βάλτε την βάση ή το ταψί για την πίτσα σας στο φούρνο να προθερμανθεί και έπειτα απλώστε πάνω στην καυτή επιφάνεια την ζύμη πριν την καλύψετε με τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι θα της δώσετε τη μορφή που χρειάζεται για να μην κρεμάσει. Για πίτσες με λαχανικά, φροντίστε να σοτάρετε πρώτα τα λαχανικά σας ώστε να μην βγάλουν πολλά υγρά κατά το ψήσιμο, ενώ αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια μοτσαρέλα, φροντίστε να την στραγγίξετε καλά πριν την βάλετε στη ζύμη. Τέλος, όταν απλώνετε την σάλτσα πάνω στην ζύμη, προσέξτε η στρώση σας να είναι λεπτή ώστε να φαίνεται ακόμα η ζύμη από κάτω, και τα υλικά σας ψιλοκομμένα με τον ίδιο τρόπο, καθώς τα μεγάλα, χοντροκομμένα κομμάτια δεν ψήνονται ομοιόμορφα.