Μυρωδάτη ζύμη για κρέπες
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μια διαφορετική συνταγή για κρέπες που θα λατρέψετε, εύκολη και σχετικά γρήγορη, με γεύση και άρωμα κονιάκ που θα σας κάνει να φάτε τα μισά κομμάτια πριν καν προλάβετε να τα γεμίσετε. Το οποίο βέβαια δεν είναι κάτι κακό.
Υλικά
1 ½ κούπα κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 αβγά
2 κουταλάκια κονιάκ
1 ½ κούπα γάλα
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι με το αλάτι
2.Ρίχνετε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα
3.Προσθέτετε το κονιάκ και το γάλα
4.Χτυπάτε με το μίξερ να γίνει πηχτός, λείος χυλός
5.Προσθέτετε το βούτυρο
6.Σκεπάζετε το μείγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα
7.Ζεσταίνετε τον πάτο του αντικολλητικού τηγανιού, χωρίς καμία λιπαρή ουσία
8.Με κουτάλα βάζετε μια ποσότητα από το χυλό τόση ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού
9.Γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά
10.Βάζετε τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με μεμβράνη