It's cooking o' clock: Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για τάρτα
Οι μέρες αυτές απαιτούν... παρασπονδίες!
Η τάρτα είναι μία συνταγή που θα την έλεγε κανείς και εύκολη. Δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις στη μαγειρική και μπορείς να τη φτιάξεις σε χρόνο dt! Που λέει ο λόγος. Το ζυμάρι σε συνδυασμό με τα φρούτα και τη σοκολάτα θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου ενώ ταυτόχρονα θα έχεις πάντοτε ένα λόγο για να τσιμπήσεις κάτι γλυκό.
Η τάρτα με φρούτα μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ σου και να σε κρατήσει χορτάτες μέχρι το επόμενο γεύμα. Ιδού, λοιπόν, η συνταγή:
Υλικά:
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1¼ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ φλιτζάνι γεμάτο μαύρη ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- ¾ φλιτζάνι γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2½ φλιτζάνια φρέσκα φρούτα
- ¾ φλιτζανιού semisweet σοκολάτα, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις μέσα σε ένα μίξερ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ολικής αλέσεως, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύεις ελαφρά.
- Σε ένα μπολ χτυπάς το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτεις ένα ένα τα αβγά και τέλος το εκχύλισμα της βανίλιας. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύεις και πάλι πολύ καλά.
- Μεταφέρεις το μείγμα στην ειδική φόρμα για ψήσιμο και προσθέτεις τα φρούτα και τα κομματάκια της σοκολάτας.
- Ψήσε την στους 200οC για 20-25 λεπτά περίπου