«Στεγνώνει» εύκολα; Μικρά μυστικά για πιο ζουμερό κρέας!
Για σούπερ μαλακό και... λαχταριστό αποτέλεσμα
Κάθε φορά που τρως σε κάποιο εστιατόριο απορείς πώς γίνεται να βγάζουν το κρέας τόσο μαλακό και ζουμερό, τη στιγμή που εσύ στο σπίτι δεν το καταφέρνεις με τίποτα.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς κι εσύ να το πετύχεις, αν φυσικά ακολουθήσεις τα σωστά tips. Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνεις:
- Για να μη στεγνώσει γρήγορα το κρέας θα πρέπει να το ψήσεις σε δυνατή φωτιά. Η υψηλή θερμοκρασία βοηθά το κρέας να κρατήσει τα ζουμιά του και να παραμείνει ζουμερό.
- Μην αλλάζεις θερμοκρασία όσο το κρέας μαγειρεύεται. Όταν για παράδειγμα προσθέτεις στο ψητό ή στο μαγειρευτό κρέας επιπλέον νερό, καλό θα ήταν να είναι ζεστό και όχι κρύο.
- Αλάτιζε το κρέας μετά το ψήσιμο και όχι από την αρχή, διότι το αλάτι το αφυδατώνει και το κάνει πιο σκληρό.
- Μη γυρίζεις διαρκώς το κρέας και μην ανακατεύεις το φαγητό όλη την ώρα.
Smart tips για ακόμη πιο ζουμερό αποτέλεσμα:
1ος τρόπος: Άλειψε το κρέας με ελαιόλαδο δύο-τρεις ώρες πριν το μαγειρέψεις
2ος τρόπος: Πολτοποίησε ένα ακτινίδιο και ρίξε το πάνω στο κρέας. Άφησέ το όλο το βράδυ.
3ος τρόπος: Πρόσθεσε μέσα στο ταψί ελάχιστο λικέρ τριαντάφυλλο.
Διάβασε ακόμα
Το μυστικό για τα πιο νόστιμα τηγανητά αυγά που φτιάξατε ποτέ