Πράσινες ελιές στο κουρκούτι
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Μία πρωτότυπη συνταγή για ορεκτικό, που θα αντικαταστήσει τον κλασικό τρόπο σερβιρίσματος της ελιάς. Μαγειρέψτε τις ελιές σας σε κουρκούτι και ετοιμάστε τα δικά σας μίνι ελαιοψωμάκια.
Υλικά
¾ κούπα κίτρινο τυρί, τριμμένο
100γρ βούτυρο
1¼ κούπα αλεύρι
½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
24 μεγάλες πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε ένα χαρτί ψησίματος σε εάν ταψάκι.
2.Βάλτε στο μίξερ το τυρί, το βούτυρο, το αλεύρι, το λεμόνι πιπέρι και αλάτι. Χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν ενιαία ζύμη.
3.Αφαιρέστε από το μηχάνημα την ζύμη και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια χωρίζετε την ζύμη σε 24 ίσα κομμάτια.
4.Με τα χέρια σας, τυλίξτε τη ζύμη γύρω από κάθε ελίτσα, μέχρι να την κλείσει τελείως. Απλώστε μία-μία τις ελίτσες στο ταψί, γαρνίρετε με λίγο λαδάκι και ψείστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.