Σπιτική δροσερή λεμονάδα
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Χωρίς συντηρητικά και με έξτρα μυρωδιά και γεύση, η σπιτική λεμονάδα είναι το καλύτερο ποτό για τα κυριακάτικα απογεύματα στο μπαλκόνι με θέα την πόλη.
Υλικά
4¼ κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
¾ κούπα χυμό λεμονιού
¾ κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Παγάκια
Εκτέλεση
1.Βάλτε σε μία κατσαρόλα 1- ¼ κούπα νερό και τη ζάχαρη να βράσουν. Χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
2.Μεταφέρετε το μείγμα σε μία κανάτα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το πορτοκάλι και τα ξύσματα. Καλύψτε με μία πετσέτα και βάλατε την στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
3.Συνεχείστε προσθέτοντας και το υπόλοιπο νερό, βάλτε μπόλικα παγάκια. Και σερβίρετε παγωμένη με κομμάτια λεμονιού.