Ζουμερά σουβλάκια κεμπάπ με γιαούρτι
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Το κυριακάτικο μπάρμπεκιου πρέπει απαραίτητα να έχει σουβλάκια με κεμπάπ και ζεστές πιτούλες στα κάρβουνα. Και ακόμα καλύτερα αν τα μπιφτέκια έχουν ετοιμαστεί από τα δικά σας χεράκια, το άρωμα και η γεύση τους θα απογειωθούν.
Υλικά
700γρ αρνίσιο κιμά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
4 μεγάλες πίτες για σουβλάκι
Καλαμάκια για σουβλάκι
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Ζυμώνετε σε ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε μακρόστενα σχήματα σαν κοντά λουκανικάκια. Περνάτε το κάθε λουκάνικο στα καλαμάκια για σουβλάκι.
2.Ψήνετε τα καλαμάκια στη σχάρα ή στο γκριλ και από τις δύο μεριές. Μαζί με ψητές πιτούλες. Σερβίρονται με πίτες, λαχανικά και φρέσκο γιαούρτι από πάνω.
Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!