Τέλειες κρέπες (όπως δεν τις είχατε σκεφτεί ποτέ)
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Περιμένετε κόσμο στο σπίτι και θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο αλλά γρήγορο για να τσιμπολογήσετε, οι φέτες του τοστ όμως που σας κοιτάνε από το ψυγείο δεν σας εμπνέουν ιδιαίτερα. Διαβάστε την παρακάτω συνταγή και είμαστε σίγουροι πως, από δω και πέρα, δεν θα τις ξαναδείτε με το ίδιο μάτι.
Υλικά
12 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)
12 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
12 φέτες τυρί για τοστ
300γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
τριμμένη γραφιέρα
Εκτέλεση
1.Πατικώνετε τις φέτες του ψωμιού για να γίνουν πιο λεπτές, με τη βοήθεια ενός πλάστη αν χρειαστεί.
2.Βάζετε από μία φέτα ζαμπόν και μία τυρί σε κάθε φέτα ψωμιού.
3.Τις τυλίγετε σε ρολά, στερεώνοντάς τες με οδοντογλυφίδες, και τα τοποθετείτε στη σειρά σε ένα πυρέξ.
4.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνετε με το μείγμα τα ρολά.
5.Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.
6.Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, και το αφήνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του. Στη συνέχεια βγάζετε τις οδοντογλυφίδες και αφήνετε τα ρολά-κρέπες να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα.