Πασχαλινά κουλούρια με μέλι & γλυκάνισο από τον Γιώργο Τσούλη
Μία άκρως απολαυστική πασχαλινή συνταγή από τα χέρια του αγαπημένου μας σεφ!
- Τεμάχια: 14-16
- Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Ευκολία: Εύκολη
#tsoulotip: Όσο πιο μικρά κάνουμε τα κουλούρια μας τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Επίσης, μπορούμε να τα αλείψουμε με σκέτο κρόκο. Nα έχουμε όμως υπόψιν ότι θα πάρουν περισσότερο χρώμα.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 2 μεγάλα αυγά
- 80 ml. γάλα πλήρες
- ¼ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
- ½ κ.σ. γλυκάνισο σε σκόνη
- 1-2 Αυγά, για άλειμμα
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου, το μπέικιν πάουντερ, τον κόλιανδρο, το γλυκάνισο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το γάλα με τα αυγά.
- Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια παίρνοντας μπαλάκια 25-30 γρ. από τη ζύμη πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Αλείφουμε 1-2 χτυπημένα αυγά πάνω στα κουλούρια με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.