Πασχαλινά κουλούρια με μέλι & γλυκάνισο από τον Γιώργο Τσούλη

Πασχαλινά κουλούρια με μέλι & γλυκάνισο από τον Γιώργο Τσούλη

Μία άκρως απολαυστική πασχαλινή συνταγή από τα χέρια του αγαπημένου μας σεφ!

  • Τεμάχια: 14-16
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Ευκολία: Εύκολη

#tsoulotip: Όσο πιο μικρά κάνουμε τα κουλούρια μας τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Επίσης, μπορούμε να τα αλείψουμε με σκέτο κρόκο. Nα έχουμε όμως υπόψιν ότι θα πάρουν περισσότερο χρώμα.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 80 ml. γάλα πλήρες
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • ½ κ.σ. γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1-2 Αυγά, για άλειμμα
IMG 7115

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου, το μπέικιν πάουντερ, τον κόλιανδρο, το γλυκάνισο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το γάλα με τα αυγά.
  4. Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια παίρνοντας μπαλάκια 25-30 γρ. από τη ζύμη πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε 1-2 χτυπημένα αυγά πάνω στα κουλούρια με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.
  7. Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.