Αυγά: μυστικά, τρόποι μαγειρέματος και οφέλη
Μυστικά για τα αυγά, τους πιο κοινούς τρόπους μαγειρέματος και τα οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία.
Ένα κόλπο για να καταλάβουμε αν τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σε καλή κατάσταση είναι το πως στέκονται μέσα στο νερό, δηλαδή αν γεμίσουμε μία κατσαρόλα με νερό, τα αυγά που θα κάτσουν στον πάτο είναι φρέσκα ενώ εκείνα που θα παραμείνουν στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικα.
- Σε περίπτωση που δε βράσουμε τα αυγά, αν τα σπάσουμε σε ένα πιάτο και το ασπράδι είναι αρκετά συμπαγές και δεν απλωθεί καθόλου το αυγό είναι φρέσκο, ενώ αν το ασπράδι είναι αρκετά υγρό και απλωθεί παντού, το αυγό είναι μπαγιάτικο.
- Για να μην παραβράσουμε τα αυγά, κρίνεται αναγκαίο με το που είναι έτοιμο το αυγό που βράζουμε να το βουτάμε σε κρύο νερό, για να σταματά ακαριαία ο βρασμός του.
- Όταν ρίχνουμε στην κατσαρόλα παραπάνω από ένα αυγό και τα βράζουμε, καλό είναι να έχουμε στρώσει τον πάτο της κατσαρόλας με χαρτί κουζίνας ή με μία πετσέτα για μη σπάσουν.
- Η νοστιμιά του αυγού εξαρτάται από την τροφή της κότας, για αυτό και θα ακούσετε πολλούς ανθρώπους να εκθειάζουν τα βιολογικά ή τα χωριάτικα αυγά.
Διλαβασε περισσότερα στο giorgostsoulis.com