Κέικ λεμονιού: Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
QUEEN.GR
Ανανεώθηκε:
Πώς θα πετύχεις το τέλειο αφράτο κέικ λεμονιού που προτείνει ο Άκης.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκ. με τρύπα και ψήνουμε 40 λεπτά.
Δες τη συνταγή στο akispetretzikis.com
Bloggers
01
10