Άκης Πετρετζίκης: Σαρδέλες ψητές με σπαράγγια

Άκης Πετρετζίκης:  Σαρδέλες ψητές με σπαράγγια

Τι θα έλεγες για ένα νόστιμο πιάτο με ψάρι σήμερα;


Σαρδέλες αγαπημένες. Σήμερα και τυπικά που μπαίνει το καλοκαίρι, πρέπει να μυρίσει θάλασσα. Πώς; Φτιάχνοντας σαρδέλες που αγαπάμε πολύ. Δες πώς θα τις φτιάξεις:

Για τις σαρδέλες

  • 500 γρ. σαρδέλες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το λάδωμα της σχάρας
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για τα σπαράγγια

  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λεμόνι
  • φέτες ψωμί, φρυγανισμένες



Διάβασε τη συνταγή στο akispetretzikis.com