To πιο λαχταριστό σάντουιτς με σπιτική τονοσαλάτα
Γρήγορη απόλαυση στο πιάτο.
Ένα εξαιρετικό σνακ για το δρόμο, το ταξίδι ή και το γραφείο, που γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και αποτελεί την ιδανική λύση για ένα υγιεινό, ελαφρύ και πολύ νόστιμο γεύμα, με μερικά «γκουρμέ» στοιχεία να το κάνουν πιο ξεχωριστό.
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ, σικάλεως
1 συσκευασία τόνου σε νερό, στραγγισμένη καλά
1 αγγούρι
1 καρότο
½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβετε το αγγούρι οριζόντια και αφαιρείτε τους σπόρους με μαχαίρι. Το τρίβετε στον χοντρό τρίφτη με τη φλούδα του, το αλατίζετε και το αφήνετε για 5-6 λεπτά.
2. Βάζετε σε ένα μπολ τον τόνο, τη μαγιονέζα, το τριμμένο καρότο, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το πιπέρι.
3. Στύβετε καλά το αγγούρι ώστε να στραγγίσει τα υγρά του και το προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
4. Μοιράζετε το μείγμα στις 4 φέτες σε ίσες ποσότητες και καλύπτετε με τις υπόλοιπες 4. Κόβετε το κάθε σάντουιτς σε 3 λωρίδες και ξανά στη μέση, σαν μπουκιές, και είστε έτοιμοι.