Άκης Πετρετζίκης: Bao buns με πανσέτα και hoisin sauce

Άκης Πετρετζίκης: Bao buns με πανσέτα και hoisin sauce

Μια συνταγή που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις!

Υλικά:

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης

25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. αλάτι

5 γρ. μαγιά ξηρή

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

180 γρ. γάλα, 3,5%

ηλιέλαιο, για το άλειμμα της ζύμης και της λαδόκολλας

300 γρ. νερό, για τον ατμομάγειρα

Για την πανσέτα

1 κιλό πανσέτα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. κρασί λευκό

αλάτι

πιπέρι

σκόρδο, 1 κεφάλι

80 γρ. σάλτσα hoisin

Για τη σάλτσα

80 γρ. μαγιονέζα

1 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα

1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. σησαμέλαιο

Για τη σύνθεση

1/2 αγγούρι, κομμένο σε στικς

1/4 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα του

1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com