Λαχταριστή μακαρονάδα με πένες, σπανάκι και σάλτσα από φρέσκα τυριά

Λαχταριστή μακαρονάδα με πένες, σπανάκι και σάλτσα από φρέσκα τυριά

Γεύση, αρώματα, νοστιμιά και ελάχιστες θερμίδες.

Θα μπορούσε να είναι και το φαγητό του Ποπάυ, αν είχε πιο γκουρμέ γούστα και ήξερε να μαγειρεύει. Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό γεύμα που γίνεται μέσα σε μισή ώρα, ιδανικό για τη σιλουέτα αλλά και την ευχαρίστηση του ουρανίσκου σας.

Υλικά
500γρ. πέννες
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500γρ. σπανάκι (κατεψυγμένο)
500γρ. ανθότυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
½ φλιτζάνι τσαγιού γαλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αφήνετε το σπανάκι να ξεπαγώσει. Το στύβετε καλά με τα χέρια και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το ανθότυρο.
2. Προσθέτετε τη μισή παρμεζάνα, το γάλα, τη μισή γραβιέρα και αλατοπιπερώνετε.
3. Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο, δοκιμάζετε και αν χρειάζετε προσθέτετε αλάτι.
4. Βράζετε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε καλά, τα αδειάζετε σε ένα μικρό, λαδωμένο, πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνετε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.
5. Προσθέτετε τη κρέμα τυρί-σπανάκι και ανακατεύετε ελαφρά.
6. Περιχύνετε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά.
7. Τοποθετείτε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, στη τελευταία σχάρα, και ψήνετε για 15 λεπτά, περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και λιώσουν τα τυριά στην επιφάνεια.