Η απάντηση του Άκη Πετρετζίκη στο τρολάρισμα και η συνταγή για μελομακάρονα με βρώμη και λιναρόσπορο
Ο γνωστός σεφ μας έβαλε και επίσημα πια σε mood Χριστουγέννων.
O Άκης Πετρετζίκης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτός από τις μαγειρικές του ικανότητες φημίζεται για το χιούμορ του. Ο γνωστός σεφ δεν διστάζει να πειραματιστεί φτιάχνοντας πρωτότυπες συνταγές, μιξάροντας υλικά μεταξύ τους.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε κυκλοφορήσει στα social media ένα meme για τα αγαπημένα μελομακάρονα, το οποίο… τρολλάρει τον Πετρετζίκη επειδή συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να μας προτείνει ανατρεπτικές συνταγές για μελομακάρονα.
«Τον Πετρετζίκη τον προσέχει κανείς μην μας βγάλει μελομακάρονα με βρόμη και λιναρόσπορο;», ήταν η ατάκα που κυκλοφόρησε στα social media, με τον ίδιο τον σεφ να σχολιάζει «stay tuned».
Αρκετές ήταν οι σελίδες στο Instagram που έσπευσαν να τρολλάρουν τον γνωστό σεφ και η απάντησή του δεν άργησε να έρθει.
Η επική απάντηση του Άκη Πετρετζίκη και η απόλυτη συνταγή για μελομακάρονα
Ο Άκης Πετρετζίκης απάντησε στο τρόλαρισμα μέσω Instagram και δημοσίευσε συνταγή για μελομακάρονα με βρώμη και λιναρόσπορο, παραποιώντας την παραδοσιακή συνταγή.
«Παρά τις προσπάθειές σας μέσα στο ΣΚ, δεν με προσέξατε αρκετά, και τελικά σας τα έφτιαξα… Μελομακάρονα με βρώμη και λιναρόσπορο, για να μετρήσουμε μαζί αντίστροφα: 48 μέρες για Χριστούγεννα!,» έγραψε με χιούμορ ο σεφ στο Instagram.
«Τρόλαρε μας μπορείς», «Δώσε στο λαό healthy snacks να τα εξαφανίζουμε χωρίς τύψεις», ήταν μερικά από τα σχόλια που δέχτηκε ο πρώτος Έλληνας MasterChef.
Μελομακάρονα με βρόμη και λιναρόσπορο
Yλικά: Για το σιρόπι
350 γρ. μέλι
350 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 γαρίφαλα
Για τα μελομακάρονα
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
200 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
3 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/3 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
500 γρ. βρόμη
2 κ.σ. λιναρόσπορο, αλεσμένο
50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
Για το σερβίρισμα
μέλι
καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση: Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μέλι, το νερό, το στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και τα γαρίφαλα, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι. Φτιάχνουμε το σιρόπι 2-3 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά από τον φούρνο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε 2 ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό πορτοκαλιού και τη μαγειρική σόδα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε στον πολυκόφτη τη βρόμη σε δόσεις και τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και να γίνει αλεύρι.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά το αλεύρι βρόμης, τον λιναρόσπορο και το αλεύρι ολικής άλεσης, και ανακατεύουμε με την κουτάλα, για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσοχή! Η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ ανακάτεμα, γιατί θα βγάλει το λάδι της και δεν θα γίνουν τραγανά τα μελομακάρονα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα περίπου 3-4 εκ. διάμετρο και 30 γρ. το καθένα, και τα μεταφέρουμε στα ταψιά με τις λαδόκολλες.
Μεταφέρουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα μελομακάρονα.
Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο. Ρίχνουμε σε δόσεις τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 20-25 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε τα μελομακάρονα με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια, και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε.
Πηγή κεντρικής: akispetretzikis