Σπιτικό παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας
QUEEN.GR
Τι καλύτερο από μια συνταγή για σπιτικό παγωτό, τώρα που το φθινόπωρο μπαίνει για τα καλά;
Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
150 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τους κρόκους των αυγών, το άμυλο καλαμποκιού και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το γάλα σταδιακά μαγειρεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει.
2. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
3. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με 2 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα.
4. Χτυπήστε την κρέμα γάλατος και μετά προσθέστε τη στο μείγμα των κρόκων.
5. Ανακατεύοντας απαλά πολλές φορές προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια αυγού, το εκχύλισμα βανίλιας και τη σοκολάτα και καταψύξτε.