Πανεύκολο, σπιτικό σουφλέ με σπανάκι, ζαμπόν και τυριά
Αφράτη νοστιμιά σε λίγα βήματα!
Αν δεν θέλετε να αγοράζετε έτοιμες ζύμες αλλά ούτε και να κάθεστε να απλώνετε δικές σας, η παρακάτω συνταγή για σουφλέ σπανάκι θα σας ξετρελάνει. Γρήγορο και λαχταριστό, θα κερδίσει ακόμα και αυτούς που δεν είναι λάτρεις του συγκεκριμένου χορταρικού.
Υλικά
Μισό κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
150γρ. φέτα θρυμματισμένη
150γρ. ζαμπόν σε κύβους
μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
λίγο βούτυρο
τυρί κίτρινο τριμμένο
2 αυγά
¾ του φλιτζανιού γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε σε λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι, ρίχνοντας το ανάλογο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Δεν αφήνετε το σπανάκι να παραψηθεί.
2. Τραβάτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη φέτα και το ζαμπόν, ανακατεύοντας καλά.
3. Σε ένα πυρέξ τοποθετείτε τις φέτες του ψωμιού, αφού τις έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο και από τις δύο μεριές. Βάζετε από πάνω μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι.
4. Ρίχνετε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
5. Χτυπάτε τα αυγά με τα ¾ του φλιτζανιού γάλα και περιχύνετε το σουφλέ. Το αφήνετε να ποτίσει για 10 λεπτά και το βάζετε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C, μέχρι να ροδίσει το τυρί.