Ασιατικές μπουκίτσες wonton με μπέικον και τυρί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Την επόμενη φορά που θα κάνετε ένα τραπέζι και θέλετε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας κάτι πιο γκουρμέ από τυροπιτάκια θυμηθείτε την παρακάτω εύκολη συνταγή.
Υλικά
1/2 τυρί ρικότα
200 γρ. τυρί κρέμα
4 λωρίδες μπέικον
1/4 της κούπας κρεμμύδι σε κύβους
Αλάτιπιπέρι
1 πακέτο έτοιμα wontons (από κατάστημα με ασιατικές τροφές0
1/2 κούπα νερό
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
2. Βάλτε το σε χαρτί μέχρι να στεγνώσει και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
3. Πάρτε μια κουταλιά από το λίπος του τηγανιού και ρίξτε τη σε ένα άλλο μικρό τηγάνι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι.
4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τυριά.
5. Προθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον.
6. Γεμίστε κάθε wonton με μία κουταλιά από το μείγμα.
7. Βρέξτε το δάχτυλο σας στο νερό και ακουμπήστε τις άκρες του wonton για να μαλακώσουν και να το κλείστε όσο είναι δυνατόν ώστε να γίνει σε πουγκάκι.
8. Ρίξτε τόσο λάδι ώστε στο τηγάνι ώστε να βυθίζεται μέσα το μισό wonton.
9. Τηγανίστε και μόλις είναι έτοιμα σερβίρετε.