Το τέλειο συνοδευτικό στα κρέατα: Ψητά σύκα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Τα κρέατα ταιριάζουν με τις γλυκόξινες γεύσεις και αν θέλετε να σας θυμούνται όλοι για τη δεινότητα σας στην κουζίνα πρέπει να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά
1 κιλό σύκα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί
1 κουταλιά φρέσκο λεμόνι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Φύλλα από δύο κλωναράκια μαντζουράνας ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ξεπλένετε τα σύκα, τα στεγνώνετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια.
3. Τα κόβετε στη μέση με το χέρι σας.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μέλι, το κρασί, το λεμόνι, το ξύσμα και τη μαντζουράνα.
5. Ρίχνετε μέσα τα σύκα να μαριναριστούν.
6. Σε ένα βαθύ ταψί ρίξτε τα σύκα μαζί με τη μαρινάδα τους.
7. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα.
Tip: Να ελέγχετε ανά πέντε λεπτά τα σύκα για να μην καούν και αποκτήσουν άλλη υφή από αυτή που επιθυμείτε