Step four και το επιδόρπιο του γιορτινού τραπεζιού θα σε αναδείξει -παμψηφεί- σε Cooking Star
Brownies με Chantilly και κόκκινα φρούτα, πάντα με την «υπογραφή» των πιο γευστικών προϊόντων Μινέρβα.
Είσαι λάτρης των γλυκών… ατασθαλιών; Τότε μάλλον έπρεπε να φτάσεις στο τέταρτο και τελευταίο πιάτο του Xmas menu, έτσι ώστε να βρεις κοινό «σημείο επαφής» με την Ευαγγελία, που δηλώνει lover of sweets!
Βλέπεις, εάν υπάρχει ένας λόγος που όλοι οι προσκεκλημένοι σου, θα μετρούν αντίστροφα κατά τη διάρκεια του γιορτινού τραπεζιού, δεν είναι άλλος από την εμφάνιση του πιο νόστιμου επιδόρπιου, που θα κλείσει την πιο festive βραδιά όπως ακριβώς της αξίζει, αναδεικνύοντάς σε παμψηφεί… σε Cooking Star.
Και κάπως έτσι, η χριστουγεννιάτικη sous-chef του food expert Giovanni, Ευαγγελία, φορώντας έναν σκούφο Άγιου Βασίλη και προσφέροντας τον δεύτερο σκούφο στον chef, ήταν πανέτοιμη να αντεπεξέλθει στο challenge και να φτιάξει ένα γλυκό που δεν είχε δοκιμάσει ποτέ μέχρι σήμερα: Brownies με Chantilly και κόκκινα φρούτα, πάντα με την «υπογραφή» των πιο γευστικών προϊόντων Μινέρβα.
Τα υλικά που θα απογειώσουν το πιο festive επιδόρπιο
Εάν η περιέργεια σε έχει κατακλύσει, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις όλα τα απαραίτητα υλικά, που θα δημιουργήσουν μία από τις πιο γλυκιές απολαύσεις των φετινών Χριστουγέννων. Είσαι έτοιμη;
Υλικά για τα Brownies:
5-6 μεγάλα αυγά
420 γρ. ζάχαρη
400 γρ. μαργαρίνη Φαστ Classic
250 γρ. μαύρη σοκολάτα (68-70%)
200 γρ. αλεύρι
125 γρ. φουντούκια
Υλικά για το decor:
1 λίτρο κρέμα σαντιγί
2 μικρές συσκευασίες σμέουρα
2 μικρές συσκευασίες φραγκοστάφυλα
Ώρα να ξεκινήσεις την πιο απολαυστική προετοιμασία
Μήπως έχεις ήδη ξεκινήσει το countdown μέχρι να γευτείς τα πιο αφράτα brownies; Τότε ήρθε η ώρα να περάσεις στην προετοιμασία της συνταγής, ακολουθώντας όπως είναι λογικό τον chef… step by step. Αρχικά λοιπόν, θα ανακατέψεις καλά τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα φουέ, ενώ στη συνέχεια θα λιώσεις γρήγορα τη μαργαρίνη Φαστ Classic, που φτιάχνεται από εκλεκτά φυτικά έλαια και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το πρωινό αλλά και για κάθε επιτυχημένη συνταγή φαγητού και γλυκού. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και Ε, καθώς και κατάλληλο για χορτοφάγους. Σε αυτό το σημείο, θα προσθέσεις τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί ή εναλλακτικά θα ρίξεις το λιωμένο ζεστό βούτυρο στη σοκολάτα, χρησιμοποιώντας ένα πίμερ χειρός.
Αμέσως μετά, θα προσθέσεις τη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών και θα ανακατέψεις με μια σπάτουλα. Και κάπου εδώ, θα έχει έρθει η στιγμή να βάλεις μέσα στο μείγμα το αλεύρι ανακατεύοντας με το fouet και φυσικά, να προσθέσεις τα φουντούκια ελαφρώς θρυμματισμένα. Έπειτα, θα βάλεις ένα χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, θα αδειάσεις το μείγμα και θα ψήσεις στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, στον αέρα.
Ας περάσουμε στο επόμενο «βήμα», στο οποίο ο chef Giovanni συμβούλεψε την Ευαγγελία να αισθανθεί artist και σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο. Θα χτυπήσεις την κρέμα γάλακτος και θα την αδειάσεις σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, ενώ ευθύς αμέσως θα διακοσμήσεις κάθε μερίδα brownies με μερικά dots και μερικά κόκκινα φρούτα. Πίστεψέ μας, ένα μικρό έργο τέχνης θα έχει μόλις δημιουργηθεί στην κουζίνα σου.
Και αν όλοι αρχίσουν να σε φωνάζουν Xmas Cooking Star μην παραξενευτείς, διότι το ίδιο συνέβη και στην Ευαγγελία. Θυμήσου όμως, να ευχαριστήσεις έναν από τους πιο πολύτιμους «συμμάχους» σου! Όχι αυτήν τη φορά δεν αναφερόμαστε στον food expert Giovanni και στα προϊόντα Μινέρβα, αλλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων που θα είναι δίπλα σου καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του πιο γιορτινού τραπεζιού!
Για να το step «No4» του γιορτινού τραπεζιού δες το παρακάτω video: