Οι χριστουγεννιάτικες κρέπες με berries που θα λατρέψεις
Σου έχουμε τη συνταγή που θα πάει το Christmas brunch στο σπίτι σε άλλο επίπεδο
Κλείσε τα μάτια και σκέψου το εξής. Παραμονή Χριστουγέννων και μόλις έχεις σηκωθεί από το ζεστό σου κρεβάτι. Δεν είναι υπέροχο που αύριο δεν χρειάζεται να πας στο γραφείο; Πάνω που αρχίζεις να ονειρεύεσαι το δείπνο που θα απολαύσεις το βράδυ όμως, μία γλυκιά μυρωδιά σε τραβάει απευθείας στην κουζίνα. Προχωράς με λαχτάρα και ξαφνικά τις βλέπεις: Είναι οι πιο γιορτινές κρέπες που έχεις δει. Και κάπου εδώ αντιλαμβάνεσαι ξαφνικά ότι είναι πολύ εύκολο να πάει σε άλλο επίπεδο το Christmas brunch εντός, αρκεί να κάνεις ένα twist στις αγαπημένες σου κλασικές συνταγές.
Στην περίπτωση που σε κάναμε ήδη να ανυπομονείς για ένα χριστουγεννιάτικο brunch στο σπίτι, αυτό το κείμενο είναι για εσένα. Για εσένα που Χριστούγεννα σημαίνουν γευστικές εμπειρίες και μάλιστα, καινούργιες κάθε χρόνο. Είσαι έτοιμη για νέα μαγειρέματα στο σπίτι; Ώρα να ετοιμάσεις και να γευτείς χριστουγεννιάτικες κρέπες με berries με μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ!
Τα υλικά που θα κάνουν level up στο festive breakfast σου
Για τις κρέπες
1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
3 αβγά
400 ml γάλα
60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Για τη γέμιση και το μίγμα του topping
1 συσκευασία τυρί κρέμα (250 γρ.)
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
2 κούπες berries (blackberries ή/και cranberries φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2/3 της κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. τζίντζερ αποξηραμένο (ψιλοκομμένο)
2/3 της κούπας νερό
Η προετοιμασία της γλυκιάς, γιορτινής συνταγής
Ώρα να περάσουμε στην προετοιμασία της συνταγής και όπως είναι λογικό, θα ξεκινήσουμε από τις κρέπες. Για να τις ετοιμάσεις, θα διαβάσεις απλώς τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία από το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, το τέλειο μίγμα για να φτιάξεις απλά και γρήγορα νόστιμες και αφράτες αλμυρές ή γλυκές κρέπες με μοναδική γεύση.
Συγκεκριμένα, σε ένα μπολ θα χτυπήσεις 3 αβγά και θα προσθέσεις 400 ml γάλα. Στη συνέχεια, θα αδειάσεις σιγά-σιγά το περιεχόμενο του φακέλου ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Θα προσθέσεις 200 ml νερό και 60 γρ. (3 κ.σ.) λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και θα ανακατέψεις καλά.
Έπειτα, σε ένα μικρό τηγάνι θα βάλεις λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και θα το αφήσεις να κάψει ελαφρώς. Θα πάρεις με ένα φλιτζανάκι του καφέ (γεμίζοντάς το μέχρι τη μέση) μία ποσότητα από το μίγμα και θα το ρίξεις στο τηγάνι μετακινώντας το απότομα, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και να σχηματιστεί μία λεπτή κρέπα. Όταν η κρέπα ψηθεί από κάτω, θα τη γυρίσεις με μία σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Θα επαναλάβεις την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός και στη συνέχεια, θα γεμίσεις τις κρέπες σου!
Ας περάσουμε στη λαχταριστή γέμιση τώρα! Αρχικά ανακατεύεις καλά το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλίνη. Θα αφήσεις το μίγμα στην άκρη και θα συνεχίσεις βάζοντας σε ένα μικρό τηγάνι τα berries, τη ζάχαρη, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το τζίντζερ και το νερό.
Σε μέτρια θερμοκρασία και για περίπου 10 με 15 λεπτά θα ανακατεύεις συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα berries και να αρχίσει να πήζει η μαρμελάδα σου. Θα χαμηλώσεις τη θερμοκρασία και θα περάσεις στις κρέπες σου. Σε κάθε κρέπα θα απλώσεις μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα με το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια, θα ρολάρεις την κάθε κρέπα, θα προσθέτεις μία ποσότητα από το μίγμα με τα berries και θα πασπαλίζεις -αν το επιθυμείς- με λίγη ζάχαρη άχνη για ένα ακόμη πιο X-mas inspired αποτέλεσμα.
Τόσο απλά, έχοντας απλώς στην κουζίνα σου το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ μπορείς να ετοιμάσεις τις πιο νόστιμες γιορτινές κρέπες για το Christmas brunch ή το festive breakfast με τους αγαπημένους σου στο σπίτι.
Το σίγουρο είναι ότι με λίγη φαντασία και μερικά twist ακόμη και μία απλή συνταγή μπορεί να αναδειχθεί στο πιο λαχταριστό και πρωτότυπο comfort food. Μήπως σου άνοιξε η όρεξη για γευστικά μαγειρέματα που θα ζεσταίνουν την καρδιά σου αυτές τις γιορτές;
Αν σου άνοιξε η όρεξη για περισσότερες συνταγές με μίγμα για κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, θα τις βρεις εδώ!