Δροσερές νιφάδες λεμονιού
QUEEN.GR
Ακονίστε τα πιρουνιά σας και φτιάξτε αυτήν τη συνταγή γρανίτας λεμονιού με πολύ απλά υλικά.
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού σουρωμένο (περίπου 6 λεμόνια)
4 φλιτζάνια νερό
Ζάχαρη
3 κλωναράκια θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας limoncello
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το νερό και προσθέστε ζάχαρη κατά προτίμηση (μια κουταλιά κάθε φορά και δοκιμάστε).
2. Προσθέστε το θυμάρι και το limoncello και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά.
3. Σουρώστε και πάλι το μείγμα και χύστε το σε ένα ταψί τέτοιου μεγέθους που το υγρό να μην ξεπερνά τα 2,5 εκατοστά βάθος.
4. Παγώστε το μείγμα για 1 ώρα. Βγάλτε το από την κατάψυξη και ξύστε με ένα πιρούνι για να διαλύσετε τον πάγο.
5. Ξαναβάλτε το ταψί στην κατάψυξη και παγώστε το για περίπου 2 έως 3 ώρες ξύνοντας με πιρούνι κάθε ώρα.