Πρωτότυπη μαρμελάδα τομάτα

Πρωτότυπη μαρμελάδα τομάτα

Δοκιμάστε αυτήν την πρωτότυπη συνταγή για μαρμελάδα τομάτας που μπορείτε ιδανικά να συνοδέψετε και με σκληρά τυριά.

Υλικά
2 κιλά τομάτες
1200 γραμμάρια ζάχαρη
3 γαρύφαλλα
χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Πλύνετε καλά τις τομάτες και τοποθετήστε τες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει για μερικά λεπτά.
2. Αφαιρέστε τους το δέρμα, κόψτε τες στα δύο, αφαιρέστε σπόρους και κατόπιν κόψτε τες σε φέτες.
3. Τοποθετήστε τις φέτες τομάτας σε στρώσεις σε ένα μπολ (κατά προτίμηση κεραμικό) εναλλάξ με στρώσεις ζάχαρης.
4. Αφήστε τες ένα βράδυ να σταθούν και την επομένη ρίξτε τες όπως είναι από το μπολ μαζί με τα γαρύφαλλα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, αναδεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι.
5. Προσθέστε και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
6. Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα (όταν δηλαδή με ένα κουτάλι δείτε πως δεν ρέει εύκολα και είναι παχιά στη υφή), αφαιρέστε τη από τη φωτιά και όπως είναι καυτή ρίξτε τη σε καθαρά και στεγνά γυάλινα βάζα.
7. Όταν κρυώσει εντελώς κλείστε τα βάζα.