Λαχταριστά μανιτάρια γεμιστά με τόνο

Λαχταριστά μανιτάρια γεμιστά με τόνο

Μια συνταγή που μπορεί να γίνει είτε ως κυρίως πιάτο, με συνοδευτικό μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, είτε ως ορεκτικό σε μικρότερες ποσότητες. Όπως και να έχει πάντως, είναι νοστιμότατο!

Υλικά
Μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
2 κρεμμύδια τριμμένα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι

Οδηγίες

1. Πλένετε και καθαρίζετε τα μανιτάρια. Τα βάζετε σε ένα ταψί.
2. Σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το ρύζι, προσθέτετε λίγο νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά.
3. Βάζετε τα μπαχαρικά και τον τόνο και μαγειρεύετε για δέκα λεπτά.
4. Γεμίζετε τα μανιτάρια με το μείγμα, περιχύνετε με λίγο λάδι και ψήνετε στο φούρνο για μία ώρα περίπου. Μπορείτε να ρίξετε και λίγο τυρί από πάνω για έξτρα γεύση.