Σάλτσα μανιταριών για ζυμαρικά: Η τέλεια συνταγή
Ξεχάστε τις έτοιμες σος ζυμαρικών και φτιάξτε την καλύτερη μόνες σας.
Δεν λέμε, καλές και άγιες οι έτοιμες, συσκευασμένες σάλτσες για ζυμαρικά. Έχουν σώσει πολύ κόσμο από την πείνα και πολλές από αυτές είναι σχεδόν τόσο νόστιμες όσο οι σπιτικές. Όταν όμως έχουμε στα χέρια μας τη συνταγή για μια υπέροχη λευκή σάλτσα με μανιτάρια, η οποία γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και δένει τέλεια με τα ζυμαρικά μας, γιατί να μην την αξιοποιήσουμε;
Υλικά
1/3 κούπας λάδι ή μαργαρίνη
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 κούπας λευκό κρασί
500γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα (όσο θέλετε)
350γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα σκόρδα μέχρι να αρωματίσουν.
2. Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
3. Ρίχνετε το κρασί και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
5. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Σκεπάζετε ξανά και αφήνετε τη σάλτσα μέχρι να βράσει η κρέμα.
6. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά, περιχύνετε τα ζυμαρικά σας (τα οποία έχετε βράσει στο μεταξύ) με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε.