Εύκολο ριζότο με τόνο και λαχανικά
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Σίγουρα έχετε ξαναδεί αυτή τη συνταγή πολλές φορές και όχι άδικα, καθώς είναι ένα αρκετά δημοφιλές πιάτο με πολλές παραλλαγές. Η ακόλουθη είναι πολύ απλή και εύκολη και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα λαχταριστό, υγιεινό και μυρωδάτο ριζότο, έτοιμο για κατανάλωση.
Υλικά
1 κούπα ρύζι Basmati
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
λίγο πράσο
λίγη πιπεριά
μανιτάρια
μαϊντανό
άνηθο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
1.Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε για 1 λεπτό στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
2.Προσθέτετε το ρύζι και 3 κούπες νερό και το αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να «πιει» όλα τα υγρά.
3.Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον τόνο (στραγγιγμένο) και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύετε. Το βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.