Λαχταριστό (και υγιεινό) τοστ σοκολάτας

Λαχταριστό (και υγιεινό) τοστ σοκολάτας

Μπορεί μια λατρεμένη αμαρτία να μετατραπεί από παχυντική και θερμιδοφόρα σε υγιεινή, χωρίς να χάσει τίποτα από την απίθανη γεύση της; Δοκιμάστε το ακόλουθο τοστ σοκολάτας και θα καταλάβετε πως η απάντηση είναι: Ω ΝΑΙ.

Υλικά

1/4 φλιτζανιού άπαχο γάλα εβαπορέ
100γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
βούτυρο (περίπου 2 κουταλιές για επάλειψη)
8 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως (καλύτερα χωρίς κόρα)
3 κ.σ. ημίγλυκες μάρκες σοκολάτας
φουντούκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να βράσει και προσθέστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήστε για ένα λεπτό να σταθεί και στη συνέχεια χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
2. Βουτυρώστε μία πλευρά από κάθε φέτα του τοστ και μοιράστε ισόποσα το μείγμα σοκολάτας στις μισές φέτες του τοστ στην αβουτύρωτη πλευρά.
3. Απλώστε τη σοκολάτα, αλλά αφήστε περιθώριο στις άκρες στην κάθε φέτα και πασπαλίστε με τα τριμμένα φουντούκια και τις μάρκες σοκολάτας.
4. Καλύψτε με την αβουτύρωτη πλευρά των υπόλοιπων φετών ψωμιού και πιέστε ελαφρά.
5. Τηγανίστε τα τοστ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (περίπου για ένα λεπτό την κάθε πλευρά) και σερβίρετε ζεστά.