Λαχταριστός ζεστός πουρές κουνουπιδιού
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Και αν δεν αγαπάτε να τρώτε βρασμένο κουνουπίδι, μπορείτε να το φάτε σε πουρέ και να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του χωρίς να καταλάβετε καν ότι πρόκειται για κουνουπίδι.
Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουνουπίδι (1,5 κιλό περίπου) κομμένο σε κομμάτια.
5 κούπες νερό
1/4 της κούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα κάψτε το λάδι και ρίξτε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για 4 με 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέστε το σκόρδο και λίγο αλάτι για αφήστε τα στη φωτιά για τρία λεπτά.
3. Ρίξτε το κουνουπίδι και γεμίστε με νερό έτσι ώστε να σκεπάσει το κουνουπίδι.
4. Αφήστε το νερό να βράσει.
5. Προσθέστε δύο κουταλιές άνηθο.
6. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για δέκα λεπτά.
7. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε τα υλικά να κρυώσουν λίγο (περίπου 5 λεπτά). Ρίξτε δύο κουταλιές άνηθο ακόμα και ρίξτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές.
8. Σερβίρετε αφού ρίξετε αλατοπίπερο.