Το πιο εύκολο carrot cake
Δεν έχει frosting, δεν έχει κρέμες και σαντιγί, το αλεύρι του είναι ολικής αλέσεως, η ζάχαρή του καστανή και οι μυρωδιά του ανεπανάληπτη. Αυτό το κέικ καρότου μπορεί να μην έχει την εντυπωσιακή εμφάνιση του κλασικού (και πιο παχυντικού) carrot cake, είναι όμως εξίσου υπέροχο στη γεύση, πολύ πιο υγιεινό και πολύ, πολύ πιο εύκολο στο να φτιαχτεί –και άλλο τόσο στο να καταναλωθεί.
Υλικά
150γρ. ελαιόλαδο
250γρ. βιολογικά καρότα τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
250γρ. βιολογικό αλεύρι ολικής αλέσεως
4 αυγά χτυπημένα
1 1/2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ.κανέλα
1/2κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
100γρ. σταφίδες
100γρ. καρύδια
6κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
1.Χτυπάτε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και μετά ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε καλά.
2.Προσθέτετε στο μπολ το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε το καρότο και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
3.Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
4.Λαδώνετε μια φόρμα του κέικ και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, κι έπειτα χαμηλώνετε την ένταση στους 160C και το ψήνετε για άλλη μισή ώρα. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει για να σταθεί και σερβίρετε.