Τάρτες με κρέμα και blueberries
Το Παρίσι το αγαπώ όσο τίποτα στον κόσμο κι επειδή τελευταία με έχει πιάσει μια νοσταλγία και μια επιθυμία να γυρίσω σε αυτό όσο πιο σύντομα μπορώ, βρήκα έναν πιο άμεσο και απλό τρόπο να το φέρω λίγο πιο κοντά. Αυτή η τάρτα με φρέσκια κρέμα και blueberries είναι ένα από τα πλέον κλασικά γλυκά των γαλλικών πατισερί και η ακόλουθη συνταγή θα σας βοηθήσει να την κάνετε εύκολα και γρήγορα με τα χεράκια σας, έτσι ώστε να έχετε ένα κομμάτι του Παρισιού συνέχεια στο σπίτι σας.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο σε όποιο σχήμα θέλετε (εγώ έκανα κυκλικές ταρτούλες)
240ml. γάλα
50γρ. ζάχαρη άχνη
2κ.σ. κορν φλαουρ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
λίγο αλάτι
14γρ. βούτυρο
Blueberries (μύρτιλλα), ακόμα και κατεψυγμένα
Εκτέλεση
1.Ψήνετε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
2.Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και ζεστάνετέ τα σε μέτρια φωτιά.
3.Την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπήστε την μαζί με τα αυγά και το κορν φλάουρ μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα.
4.Μόλις βράσει το γάλα, ρίξτε το σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας και μετά ρίξτε το πάλι στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει συμπαγές. Στο τέλος, κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο.
5.Αφήστε την κρέμα όλο το βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένη καλά με μεμβράνη.
6.Την άλλη μέρα ανακατέψτε την λίγο στο μίξερ για να γίνει αφράτη. Μοιράστε την σε κάθε τάρτα και από πάνω ρίξτε τα blueberries. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.