Πατάτες γεμιστές με λουκάνικο

Πατάτες γεμιστές με λουκάνικο

Ένα χορταστικό, νόστιμο πιάτο


Υλικά

8 μέτριες πατάτες, με τη φλούδα τους, καλά πλυμμένες (κατά προτίμηση βιολογικές)
1/4 φλιτζ βούτυρο
1 φύλλο δάφνης
1 χωριάτικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
3/4 φλιτζ ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 κουτ σούπας τριμμένη παρμεζάνα
4 κουτ σούπας τριμμένο ψωμί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις σουρώνετε.
2. Τις κόβετε στα δύο κατά μήκος, και αφαιρείτε το εσωτερικό τους έτσι ώστε να σχηματίσετε μια κοιλότητα στο μέσο τους.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Συγχρόνως ρίχνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με το φύλλο της δάφνης, προσθέτετε το λουκάνικο και το μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
3. Σβήνετε με το κρασί, μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
4. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και περνάτε το μείγμα μαζί με την σάλτσα και το κοτόπουλο από το multi.
5. Προσθέτετε τα τρίμματα του ψωμιού, τον μαϊντανί και την παρμεζάνα και γεμίζετε με το μείγμα τις πατάτες.
6. Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τις περιχύετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τις βάζετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.