Εύκολο αρνί φρικασέ
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Μια διαφορετική ιδέα για να μαγειρέψετε τον οβελία
Υλικά
1 κιλό αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κουτ σούπας βούτυρο
400 γραμμ κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 φλιτζ λευκό ξηρό κρασί
2 κρόκους αυγών
χυμός ενός λεμονιού
Άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι. Ρίξτε τα κομμάτια του αρνιού και ψήστε τα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν.
2. Αφαιρέστε το αρνί απ' το τηγάνι και ρίξτε τα κρεμμυδάκια. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου δέκα λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
3. Ρίξτε πάλι το αρνί στο τηγάνι, αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κρασί. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
4. Ανακατέψτε τους κρόκους με το λεμόνι σε μπολ. Τραβήξτε το τηγάνι από το μάτι και ρίξτε μέσα το αυγολέμονο. Κουνίστε γρήγορα το τηγάνι για να απλωθεί παντού και επιστρέψτε το στη φωτιά να πάρει μια βράση.
5. Σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.