Το καλύτερο πασχαλιάτικο πρωινό

Το καλύτερο πασχαλιάτικο πρωινό

Μπορεί να το έχουμε ρίξει στη νηστεία τόσο καιρό, αυτό το French toast όμως για το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα είναι το καλύτερο βραβείο για τις θυσίες που κάναμε τις προηγούμενες μέρες. Εύκολο, πεντανόστιμο και μυρωδάτο, θα ξεκινήσει τη μέρα σας με τον πιο γευστικό τρόπο. Απλά φροντίστε να κρατήσετε και λίγο χώρο για το αρνί το μεσημέρι...

Υλικά
1 κούπα καφέ ζάχαρη
1/2κούπα σιρόπι καλαμποκιού
1/4κούπα βούτυρο
10 φέτες ψωμί
2 αυγά
2 1/2κούπες άπαχο γάλα 2%
1κ.γ. βανίλια
1κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2κ.σ. λευκή ζάχαρη
1κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση
1.Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι.
2.Σε ένα τηγάνι ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά την καφέ ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το βούτυρο μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο ταψί.
3.Βάλτε τις φέτες ψωμιού στο ταψί, έτσι ώστε να επιπλέουν.
4.Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα και ρίξτε το πάνω στις φέτες ψωμιού.
5.Καλύψτε το ταψάκι και αφήστε το στο ψυγείο όλο το βράδυ του Σαββάτου.
6.Το πρωί, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C, ανακατέψτε τη λευκή ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίστε με το μείγμα τις φέτες και έπειτα ψήστε τις στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.