Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ
Μια δροσερή σαλάτα, που στέκεται άνετα ως κυρίως πιάτο τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει.
Υλικά
Για τη βινεγκρέτ
1/4 φλιτζ χυμό γκρέιπφρουτ
2 κουτ φρέσκο χυμό λάιμ
1/4 κουτ τριμμένο τζίντζερ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 ροζ γκρέιπφρουτ
1 λευκό γκρέιπφρουτ
1/4 φλιτζ φουντούκια, ελαφρά ψημένα και ξεφλουδισμένα
1 κουτ σούπας βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 ώριμα, σφιχτά αβοκάντο
1 κουτ γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ
8 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
1 κουτ σούπας ελαιολαδο
2 φλιτζ σπανάκι
Εκτέλεση
1. Βάλτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βαζάκι και κουνήστε το καλά ώστε να ομογενοποιηθούν σε ένα λεπτόρρευστο dressing.
2. Κόψτε γκρέιπφρουτ σε φετούλες, αφαιρώντας τις μεμβράνες.
3. Περάστε τα φουντούκια από το μουλτιπράκτικ ώστε να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια.
4. Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά και ψήστε τα φουντούκια μέχρι να σκουρύνουν, για περίπου πέντε λεπτά, προσθέτωντας αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας και στεγνώστε τα.
5. Κόψτε τα αβοκάντο στα τέσσερα και καθαρίστε τα. Στη συνέχεια κόψτε τα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού και προσθέστε το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
6. Στεγνώστε τις γαρίδες, ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σε σχετικά δυνατή φωτιά και σωτάρετε γρήγορα, για τρία λεπτά περίπου.
7. Σε μια σαλατιέρα ρίξτε το σπανάκι, το γκρέιπφρουτ και τη βινεγκρέτ, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Συμπληρώστε με το αβοκάντο, τις γαρίδες και τα φουντούκια στο τέλος.