Μπρουσκέτα με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Μια συνταγή που μοσχοβολάει Μεσόγειο, από την celebrity chef, Giada de Laurentiis.
Υλικά
3 μέτριες ντομάτες
1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
4 κουτ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλες μπαγκέτες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκατ.
300 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ρίξτε στο μουλτιπράκτικ τις ντομάτες, το βασιλικό, το ελαιόλαδο και 2 σκελίδες σκόρδο. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος πολτός, και αλατοπιπερώστε.
3. Βάλτε τις φέτες της μπαγκέτας σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, στο οποίο θα έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Ψήστε τις στο φούρνο, για 3 λεπτά.
4. Βάλτε τις, και τρίψτε πάνω σε κάθε πλευρά τη σκελίδα του σκόρδου. Στη συνέχεια βάλτε από μία φέτα μοτσαρέλα στην κάθε μία και μετά ξανά στο φούρνο, για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
5. Βγάλτε το ψωμί από το φούρνο και απλώστε πάνω σε κάθε φέτα από μια κουταλιά από το μείγμα με τη ντομάτα. Σερβίρετε διακοσμώντς με φύλλα βασιλικού.