Ζουμερά λουκάνικα με φακές
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Για σας που δυσανασχετείτε στην θέα ενός πιάτου με φακές, υπάρχουν πολλές εύκολες παραλλαγές που θα νοστιμίσουν ένα από πιο τα αμφιλεγόμενα όσπρια. Ιδανικό για να πείσετε τον μικρό σας μπόμπιρα να δει τις φακές με άλλο μάτι.
Υλικά
350γρ. λουκάνικα της προτίμησης σας
200γρ. σαλάμι σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500γρ. πελτέ ντομάτας
250γρ. φακές
3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
1.Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, να τσιγαριστούν μέχρι να ροδίσουν.
2.Βγάλτε την μεμβράνη από το σαλάμι και κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέστε τα στα κρεμμύδια και αφήστε τα να γίνουν στο λάδι για μερικά λεπτά, να ροδίσουν και να βγάλουν τα ζουμιά τους.
3.Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε τα λουκάνικα να τσιγαριστούν, σε μεγάλα κομμάτια. Βάζετε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι και τα κρεμμύδια, μαζί με τις φακές και ένα ποτήρι νερό. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτετε τα λουκάνικα και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνετε να γίνουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Τα γαρνίρετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι