Κουλουράκια με εσπεριδοειδή
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Τραγανά κουλουράκια με πορτοκάλι και λεμόνι. Νόστιμα και ελαφριά κουλουράκια, τέλεια παρέα για να μασουλάτε κάτι τις ώρες που είστε στο γραφείο, αλλά και ως έδεσμα για τους καλεσμένους σας.
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
3 κουταλάκια γλυκού κοφτά ανθρακική αμμωνία
3/4 κούπας μέλι
1 κούπα καφέ χλιαρό νερό
Εκτέλεση
1.Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι μέχρι να γίνει τελείως υγρό. Κάνετε μια μικρή γουβίτσα στην μέση του μπολ με το αλεύρι και ρίχνετε το βούτυρο. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και με γυμνά χέρια ανακατεύετε τα δύο υλικά. Κάνετε άλλη μια γουβίτσα στο μπολ και βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι, την αμμωνία - διαλυμένη καλά στο χλιαρό νερό - το χυμό από το πορτοκάλι και τα ξύσματα από τα φρούτα.
2.Ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνει απαλή ζύμη, χωρίς να κολλάει.
3.Μπορείτε να πλάσετε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.