Σπιτική κερασόπιτα σε 3 βήματα
Στην εικόνα, θυμίζει τις πίτες που έκανε η γιαγιά Ντακ και άφηνε στο περβάζι να κρυώσουν (αλλά πάντα τις έτρωγε ο Πλούτο). Στη γεύση, είναι το τέλειο επιδόρπιο για ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Στην εκτέλεση, είναι πανεύκολη και τόσο απλή ώστε να μπορεί να την φτιάξει ο καθένας. Μια κερασόπιτα που δε θα χορταίνετε να φτιάχνετε.
Υλικά
2 πακέτα ζύμη για πίτες της Pillsbury
3 κούπες κεράσια κονσέρβας
1 κούπα φρέσκα σμέουρα
1/2κ.γ. βανίλια
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα καλαμποκάλευρο
1/4κ.γ. κανέλα
1/8κ.γ. αλάτι
5κ.γ. κρύο βούτυρο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C. Κόψτε 8 κύκλους των 15εκ. από τα 2 πακέτα ζύμης Pillsbury και μοιράστε τους σε ισάριθμες μικρές φόρμες για τάρτες. Κρατήστε την υπόλοιπη ζύμη στην άκρη
2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κεράσια με τα σμέουρα. Προσθέστε τη βανίλια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι και ανακατέψτε.
3. Μοιράστε το μείγμα μέσα σε κάθε φόρμα. Ρίξτε σε κάθε μία από μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο (κρύο). Καλύψτε κάθε πιτάκι με τη ζύμη που περίσσεψε και «στρίψτε» την περιμετρικά για να κάνει κρούστα. Ψήστε τις πίτες για 35 με 40 λεπτά, μέχρι η γέμιση να αρχίσει να ξεχειλίζει. Αφήστε τις πίτες να κρυώσουν και σερβίρετε,