Αρωματική αγγουροσαλάτα με ψητό κοτόπουλο
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια άκρως καλοκαιρινή, γεμάτη αρώματα και ελαφριά σαλάτα
Υλικά
4 - 5 μεσαία αγγουράκια
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (ψημμένο)
1 κ.γ δυόσμο
1 κ.γ κόλιαντρο
6 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι, λευκό κατά προτίμηση
1 κ.γ ζάχαρη
1 κομμάτι τζίντζερ, μικρό και καθαρισμένο
2 κ.σ.χυμό λεμόνι
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάτε πλένοντας τα αγγουράκια καλά και κόβοντάς τα σε πολύ λεπτές λωρίδες κατά μήκος με τον πατατοκαθαριστή ή με κάποιον αποφλοιωτή. Αν δοκιμάσετε με το μαχαίρι, μάλλον θα είναι δύσκολο να πετύχετε το επιθυμητό πάχος. Ρίξτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλοκόψτε τον δυόσμο και τον κόλιαντρο και προσθέστε τους στη σαλατιέρα.
Αφού έχετε ψήσει (σε ψησταριά, γκριλ ή και τοστιέρα ακόμα) το κοτόπουλο, και το έχετε, κατά προτίμηση, να κρυώσει, κόψτε το σε κύβους και ρίξτε το μέσα στη σαλατιέρα.
Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπωλ και χτυπήστε τα πολύ καλά με το σύρμα ή στο multi για να φτιάξετε τη σως. Περιχύστε και σερβίρετε.