Το καλοκαιρινό πιάτο της καρδιάς μας: Καγιανάς!

Το καλοκαιρινό πιάτο της καρδιάς μας: Καγιανάς!

Και πιο συγκεκριμένα, η αγαπημένη συνταγή από την Πελοπόνησσο

Αν όχι ΤΟ, σίγουρα ένα από τα πιο λατρεμένα καλοκαιρινά πιάτα, εύκολο και απλό, με τα πιο αγνά υλικά και το πλέον... μαμαδίστικο!

Υλικά
8 μέτριες ώριμες ντομάτες
8 αυγά
100 γρ περίπου σύγλινο (ή παστό χοιρινό ή λουκάνικο χωριάτικο)
2 μέτρια κρεμμύδια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/3 κούπας ελαιόλαδο
μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σωτάρετε τα κρεμμύδια, που έχετε ψιλοκόψει, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις περνάτε από το multi ή τις ψιλοκόβετε στο χέρι, και τις προσθέτετε στο τηγάνι, με μια καλή δόση αλάτι. Τις αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 - 30', μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνετε την πρέζα ζάχαρη (εκτός και αν οι ντομάτες είναι υπερβολικά ώριμες) και τη ρίγανη.
2.Παράλληλα, σε ένα μπωλ, χτυπάτε λίγο τα αυγά και τα προσθέτετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα προκειμένω να ενωθούν τα υλικά, ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα κομμάτια του χοιρινού και τα ψήνετε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, αλλά να μην στεγνώσει το μείγμα. Σερβίρετε αμέσως.